Рама: Меркелова подржава “мини Шенген”

Њемачка канцеларка Ангела Меркел подржава балкански “мини Шенген” и увјерена је да ће овај процес наићи на све већу подршку, рекао је данас премијер Албаније, Еди Рама, након сусрета са канцеларком.

Вијести 27.01.2020 | 18:52
Рама: Меркелова подржава “мини Шенген”

Рама је за албански Топ Ченел рекао да Меркелова сматра врло значајном ову иницијативу, као и чињеницу да су јој се прикључиле три државе с циљем да она буде свеобухватна и да се очекује да јој се придруже и друге државе региона.

– Та иницијатива није ништа друго него спровођење нечег што је већ договорено током Берлинског процеса, а што канцеларка охрабрује и веома је заинтересована за тај процес. Нажалост, у Приштини не желе то да разумију и ову тему претварају у полемику о томе ко је издајник, а ко је патриота – рекао је Рама и додао да ће тај процес бити настављен уз подршку ЕУ, Њемачке и САД.

Премијер Албаније значајним је оцијенио и Писмо о намерама које је потписано о обнављању авио-саобраћаја на релацији Београд Приштина, што је, како је рекао, постигнуто уз снажну подршку специјалног изасланика америчког предсједника, амбасадора САД у Њемачкој Ричарда Гренела.

– А, ту је још и разговор о обнављању жељезничког саобраћаја, који с првом поздрављају они који подржавају и балкански “мини Шенген” – казао је Рама.

(Тањуг)

 

 

Коментари / 0

Оставите коментар