Rama: Merkelova podržava “mini Šengen”

Njemačka kancelarka Angela Merkel podržava balkanski “mini Šengen” i uvjerena je da će ovaj proces naići na sve veću podršku, rekao je danas premijer Albanije, Edi Rama, nakon susreta sa kancelarkom.

Vijesti 27.01.2020 | 18:52
Rama: Merkelova podržava “mini Šengen”

Rama je za albanski Top Čenel rekao da Merkelova smatra vrlo značajnom ovu inicijativu, kao i činjenicu da su joj se priključile tri države s ciljem da ona bude sveobuhvatna i da se očekuje da joj se pridruže i druge države regiona.

– Ta inicijativa nije ništa drugo nego sprovođenje nečeg što je već dogovoreno tokom Berlinskog procesa, a što kancelarka ohrabruje i veoma je zainteresovana za taj proces. Nažalost, u Prištini ne žele to da razumiju i ovu temu pretvaraju u polemiku o tome ko je izdajnik, a ko je patriota – rekao je Rama i dodao da će taj proces biti nastavljen uz podršku EU, Njemačke i SAD.

Premijer Albanije značajnim je ocijenio i Pismo o namerama koje je potpisano o obnavljanju avio-saobraćaja na relaciji Beograd Priština, što je, kako je rekao, postignuto uz snažnu podršku specijalnog izaslanika američkog predsjednika, ambasadora SAD u Njemačkoj Ričarda Grenela.

– A, tu je još i razgovor o obnavljanju željezničkog saobraćaja, koji s prvom pozdravljaju oni koji podržavaju i balkanski “mini Šengen” – kazao je Rama.

(Tanjug)

 

 

Komentari / 0

Ostavite komentar