Властодршци да не шире мржњу према дјеци

Његово високопреосвештенство митрополит црногорско-приморски Амфилохије осудио хапшење омладине у подгоричком насељу Златица, а властодржцима је поручио да не шире богомржњу и братомржњу према дјеци.

Регион 26.01.2020 | 16:15
Властодршци да не шире мржњу према дјеци

Митрополит Амфилохије, који је данас служио 10.000 Свету архијерејску литургију у Цркви Светог Ђорђа под Горицом у Подгорици, поручио да за хапшење омладине нису криви полицајци, него они који су то захтјевали.

– Молио бих ове који управљају полицијом да се не понашају тако према својој дјеци, јер је то срмота пред свијетом – истакао је владика Амфилохије.

Он је критиковао актуелну власт која историју Црне Горе претвара у мржњу према Србима и Црногорцима, јер “нико нема право да мрзи брата и држава не може подржавати такву мржњу”.

Владика Амфилофије је изразио наду да ће Бог уразумити ове који су сада на валасти у Црној Гори да не обнављају дух богоубиства и братоубиста.

За вечерас је у храму Христа Васкрсења у Подгорици најављен молебан, а потом литија центром Подгорице, након чега ће бити одржана Светосавска академија.

(Срна)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Попе

26.01.2020 15:24

Не пребацује лопту у друго двористе .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рале

26.01.2020 15:40

Тако је попе знају они пребацити на друге.

Name

А

26.01.2020 17:14

Ваљда су сад висе него икад политицари и попови у спрези са бизнисменима на свим нивоима урадили ово сто су урадили!резултати њиховог рада остају родјенојви неродјеној дјеци у наследје!!!!!!остаце ово вријеме запамцено у народу за вјек вјекова!!!за наук будуцим генерацијама!!! Политицари попови и бизнисмени овог времена!!!!!свих нас рад одтавља траг!!!само се треба окренути иза себе и погледати!!!!!21 вијек а народ у торовима зиви у 16 вијеку!!захваљујуци њима!!то је гола истина!и пред бигом и пред народом!Народ је растјеран разједињен опљацкан немоцан!!у нестајању!!док кривци се богате и разбацују милионима милијардама бахате се на све могуце нацине!

Name

агностик

26.01.2020 17:20

Где бијаша црква и где је цијело време док режими немилосрдно краду, пљачкају, убијају, исељавају... народ. Напротив, пљачкаше одликују ордењем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МОБИ ДИК

27.01.2020 13:34

НАРОД ЈЕ ОПЉАЦКА ОД ПОЛИТИЦАРА А НЕ од ЦРКВЕ

Name

Миромо

27.01.2020 21:50

Понављам црква је помогла политичарима да заведу народ

Name

Миромо

27.01.2020 21:48

Ти би све рескирао и заложио за свој интерес па политика те искориштава а сам ниси свјестан на све шта може да изађе.Нормално је да је држава власник а народ је држава и народ је све изградио а ви за ваш посао сте добро плачени и обезбеђени.Ви сте несвјесно а похлепом помагали богачењем политичара јер сте спроводила политчке инструкције и завели народ.То саДрагим Богом нема везе што радите

ОДГОВОРИТЕ