Vlastodršci da ne šire mržnju prema djeci

Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije osudio hapšenje omladine u podgoričkom naselju Zlatica, a vlastodržcima je poručio da ne šire bogomržnju i bratomržnju prema djeci.

Region 26.01.2020 | 16:15
Vlastodršci da ne šire mržnju prema djeci

Mitropolit Amfilohije, koji je danas služio 10.000 Svetu arhijerejsku liturgiju u Crkvi Svetog Đorđa pod Goricom u Podgorici, poručio da za hapšenje omladine nisu krivi policajci, nego oni koji su to zahtjevali.

– Molio bih ove koji upravljaju policijom da se ne ponašaju tako prema svojoj djeci, jer je to srmota pred svijetom – istakao je vladika Amfilohije.

On je kritikovao aktuelnu vlast koja istoriju Crne Gore pretvara u mržnju prema Srbima i Crnogorcima, jer “niko nema pravo da mrzi brata i država ne može podržavati takvu mržnju”.

Vladika Amfilofije je izrazio nadu da će Bog urazumiti ove koji su sada na valasti u Crnoj Gori da ne obnavljaju duh bogoubistva i bratoubista.

Za večeras je u hramu Hrista Vaskrsenja u Podgorici najavljen moleban, a potom litija centrom Podgorice, nakon čega će biti održana Svetosavska akademija.

(Srna)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Pope

26.01.2020 15:24

Ne prebacuje loptu u drugo dvoriste .

ODGOVORITE
Name

Rale

26.01.2020 15:40

Tako je pope znaju oni prebaciti na druge.

Name

A

26.01.2020 17:14

Valjda su sad vise nego ikad politicari i popovi u sprezi sa biznismenima na svim nivoima uradili ovo sto su uradili!rezultati njihovog rada ostaju rodjenojvi nerodjenoj djeci u nasledje!!!!!!ostace ovo vrijeme zapamceno u narodu za vjek vjekova!!!za nauk buducim generacijama!!! Politicari popovi i biznismeni ovog vremena!!!!!svih nas rad odtavlja trag!!!samo se treba okrenuti iza sebe i pogledati!!!!!21 vijek a narod u torovima zivi u 16 vijeku!!zahvaljujuci njima!!to je gola istina!i pred bigom i pred narodom!Narod je rastjeran razjedinjen opljackan nemocan!!u nestajanju!!dok krivci se bogate i razbacuju milionima milijardama bahate se na sve moguce nacine!

Name

agnostik

26.01.2020 17:20

Gde bijaša crkva i gde je cijelo vreme dok režimi nemilosrdno kradu, pljačkaju, ubijaju, iseljavaju... narod. Naprotiv, pljačkaše odlikuju ordenjem.

ODGOVORITE
Name

MOBI DIK

27.01.2020 13:34

NAROD JE OPLJACKA OD POLITICARA A NE od CRKVE

Name

Miromo

27.01.2020 21:50

Ponavljam crkva je pomogla političarima da zavedu narod

Name

Miromo

27.01.2020 21:48

Ti bi sve reskirao i založio za svoj interes pa politika te iskorištava a sam nisi svjestan na sve šta može da izađe.Normalno je da je država vlasnik a narod je država i narod je sve izgradio a vi za vaš posao ste dobro plačeni i obezbeđeni.Vi ste nesvjesno a pohlepom pomagali bogačenjem političara jer ste sprovodila politčke instrukcije i zaveli narod.To saDragim Bogom nema veze što radite

ODGOVORITE