На аукцији купио аутомобил пун дроге

Тајландска полиција извинила се након што је грешком на аукцији продала аутомобил у којем су биле сакривене десетине хиљада таблета амфетамина.

Свијет 25.01.2020 | 21:39
На аукцији купио аутомобил пун дроге

Купац је платио 586.000 бахта (19.000 долара) за аутомобил марке "хонда ЦР-В" који се нашао на аукцији пошто је прошле године заплијењен у случају повезаном са дрогом.

Након што је купац одвезао аутомобил на сервис, ауто-механичар је пронашао 96.000 таблета сакривених у бранику, преноси ББЦ.

Званичници кажу да ће убудуће темељније претраживати заплијењена возила.

"Према протоколу, претражујемо свако возило које примимо и ово није био изузетак. Овог пута, међутим, нисмо могли да нађемо ништа на вријеме, можда зато што су таблете биле добро сакривене", рекао је Нијом Термсрисук, генерални секретар Канцеларије одбора за контролу наркотика.

Он је објаснио да су таблете јаба, мјешавина метамфетамина и кофеина, пронађене у кутијама сакривеним у тајним одјељцима иза браника.

Када је аутомобил заплијењен у сјеверној провинцији Чијанг Раи прошле године, на задњем сједишту је пронађено 100.000 хиљада таквих таблета.

Термсрисук је рекао да ће новопронађене таблете бити прикључене случају, а да ће нови власник аутомобила и ауто-механичар бити награђени за сарадњу.

Јаба на језику таи значи "луди лијек" и обично се кријумчари из Мјанмара и продаје у виду јефтиних црвених и розе таблета.

Тајландске власти су 2018. године заплијениле 516 милиона таблета.

(Независне)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Код нас

26.01.2020 02:28

Ја мислио код нас. Цуј Тајланд нам конкуренција. Ми смо на дроги свој на своме. Од 93.Од како смо постали национално свјесни сви смо дрогирани.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Памет

26.01.2020 09:49

те назалост напустила