Царински терминал Градишка на новој локацији

 Новосаграђени царински терминал Градишка с радом почиње у понедјељак, потврђено је "Независним" из Управе за индиректно опорезивање (УИО) БиХ.

Босна и Херцеговина 25.01.2020 | 12:48
Царински терминал Градишка на новој локацији

"Пресељење остатка опреме, са садашњег терминала, биће завршено током овог викенда, тако да ће царински терминал на новој локацији почети с радом првог радног дана идуће седмице", речено нам је из УИО БиХ.

На овај начин биће олакшано функционисање дијела града у којем се сад налази царински терминал и гдје су константно блокаде улица због великог броја камиона који не могу да стану у постојећи терминал, већ се паркирају у околним улицама.

Наиме, пресељењем на нову локацију сви камиони ће се од доласка у царински терминал до завршетка поступка царињења налазити на новој локацији изван града.

Наравно, потпуна функција новог граничног прелаза у Градишци биће могућа тек након изградње новог моста на ријеци Сави. Радови на изградњи моста, а на које се чекало скоро 16 година, теку онако како је планирано.

Из Градске управе Градишка поручују да је отварање новог царинског терминала за локално становништво релативно добра вијест.

"У сваком случају, отварање новог терминала донијеће измјештање гужви из града на приградско насеље, али без изградње заобилазнице, која је у току, као и изградње новог моста, те гужве нећемо избјећи", рекао је за "Незавинсе" Зоран Аџић, градоначелник Градишке.

Новоизграђени модерни царински терминал у Градишци, подсјетимо, грађен је по европским нормама. Изградња објекта трајала је 19 мјесеци, а било је ангажовано 50 радника, гдје спадају грађевинци високоградње и нискоградње, металци, занатлије, машинци, електричари и водоинсталатери.

Гранични прелаз садржи централни објекат, царинску контролу, објекте за контролу путника и возила, фитосанитарну контролу, технички преглед возила, ветеринарску инспекцију, контролне кабине, ресторан, шпедитерске блокове, санитарне објекте, саобраћајну инфраструктуру, укључујући вертикалну и хоризонталну саобраћајну сигнализацију.

(Независне)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Дијагноза

25.01.2020 12:45

Биће са њим исто као и у Рачи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нигдије везе

25.01.2020 12:59

Мој нацелнице, до сад нису били угрозени, ни градјани ни пијесаци, а ни дијеца!!! Сад сви камиони пролазе кроз густо насељено подруције града, поред сколе у Крускику, и гдије је цеста уска... све у реду да је мост при крају и да це бити готив за пар мијесеци, али пар година то вец није добро!!! Зиви били па видијели, ово је сад гори колапс 3 пута неги сто је био до сад!!! Познајем сву ситуацију и знам да је ово погресно 100%!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Анцо

25.01.2020 18:40

Е па ти угрозени градјани заједно са дјецом и направит блокаду тог путица и немицати се са пута док не направе мост.

Name

Путин

25.01.2020 14:22

Губи начелник изборе због овога 100%,није препознао ситувацију мој роде!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

правда правда

25.01.2020 23:43

Аџић Зоран лаже ли лаже. Шта ради од нас пољопривреднике. Узели од Ратарства Нова Топола земљиште, тврдећи да је државно. Радници тужили па доказали да земљиште није државно земљиште Како чујем Зоран изазвао општи рат са радницима Ратарства. Боре се радници лавовски са лоповима. У овој држави свега има много, много криминалаца а мало скоро никако правде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

правда правда

25.01.2020 23:48

Лаже Зоран Аџић. То је никакав човјек. Узео ауто од 140 хиљада а Дом здравља нема хитне да му спашава грађане. Само да дођу избори да га више не слушамо.

ОДГОВОРИТЕ