Carinski terminal Gradiška na novoj lokaciji

 Novosagrađeni carinski terminal Gradiška s radom počinje u ponedjeljak, potvrđeno je "Nezavisnim" iz Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH.

Bosna i Hercegovina 25.01.2020 | 12:48
Carinski terminal Gradiška na novoj lokaciji

"Preseljenje ostatka opreme, sa sadašnjeg terminala, biće završeno tokom ovog vikenda, tako da će carinski terminal na novoj lokaciji početi s radom prvog radnog dana iduće sedmice", rečeno nam je iz UIO BiH.

Na ovaj način biće olakšano funkcionisanje dijela grada u kojem se sad nalazi carinski terminal i gdje su konstantno blokade ulica zbog velikog broja kamiona koji ne mogu da stanu u postojeći terminal, već se parkiraju u okolnim ulicama.

Naime, preseljenjem na novu lokaciju svi kamioni će se od dolaska u carinski terminal do završetka postupka carinjenja nalaziti na novoj lokaciji izvan grada.

Naravno, potpuna funkcija novog graničnog prelaza u Gradišci biće moguća tek nakon izgradnje novog mosta na rijeci Savi. Radovi na izgradnji mosta, a na koje se čekalo skoro 16 godina, teku onako kako je planirano.

Iz Gradske uprave Gradiška poručuju da je otvaranje novog carinskog terminala za lokalno stanovništvo relativno dobra vijest.

"U svakom slučaju, otvaranje novog terminala donijeće izmještanje gužvi iz grada na prigradsko naselje, ali bez izgradnje zaobilaznice, koja je u toku, kao i izgradnje novog mosta, te gužve nećemo izbjeći", rekao je za "Nezavinse" Zoran Adžić, gradonačelnik Gradiške.

Novoizgrađeni moderni carinski terminal u Gradišci, podsjetimo, građen je po evropskim normama. Izgradnja objekta trajala je 19 mjeseci, a bilo je angažovano 50 radnika, gdje spadaju građevinci visokogradnje i niskogradnje, metalci, zanatlije, mašinci, električari i vodoinstalateri.

Granični prelaz sadrži centralni objekat, carinsku kontrolu, objekte za kontrolu putnika i vozila, fitosanitarnu kontrolu, tehnički pregled vozila, veterinarsku inspekciju, kontrolne kabine, restoran, špediterske blokove, sanitarne objekte, saobraćajnu infrastrukturu, uključujući vertikalnu i horizontalnu saobraćajnu signalizaciju.

(Nezavisne)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Dijagnoza

25.01.2020 13:45

Biće sa njim isto kao i u Rači.

ODGOVORITE
Name

Nigdije veze

25.01.2020 13:59

Moj nacelnice, do sad nisu bili ugrozeni, ni gradjani ni pijesaci, a ni dijeca!!! Sad svi kamioni prolaze kroz gusto naseljeno podrucije grada, pored skole u Kruskiku, i gdije je cesta uska... sve u redu da je most pri kraju i da ce biti gotiv za par mijeseci, ali par godina to vec nije dobro!!! Zivi bili pa vidijeli, ovo je sad gori kolaps 3 puta negi sto je bio do sad!!! Poznajem svu situaciju i znam da je ovo pogresno 100%!!!

ODGOVORITE
Name

Anco

25.01.2020 19:40

E pa ti ugrozeni gradjani zajedno sa djecom i napravit blokadu tog putica i nemicati se sa puta dok ne naprave most.

Name

Putin

25.01.2020 15:22

Gubi načelnik izbore zbog ovoga 100%,nije prepoznao situvaciju moj rode!!!!

ODGOVORITE
Name

pravda pravda

26.01.2020 00:43

Adžić Zoran laže li laže. Šta radi od nas poljoprivrednike. Uzeli od Ratarstva Nova Topola zemljište, tvrdeći da je državno. Radnici tužili pa dokazali da zemljište nije državno zemljište Kako čujem Zoran izazvao opšti rat sa radnicima Ratarstva. Bore se radnici lavovski sa lopovima. U ovoj državi svega ima mnogo, mnogo kriminalaca a malo skoro nikako pravde.

ODGOVORITE
Name

pravda pravda

26.01.2020 00:48

Laže Zoran Adžić. To je nikakav čovjek. Uzeo auto od 140 hiljada a Dom zdravlja nema hitne da mu spašava građane. Samo da dođu izbori da ga više ne slušamo.

ODGOVORITE