ПДП: Рампа поново отворена када воз пролази

И након изгубљених живота, немар и неодговорност надлежних опет излазе на видјело, што доказује посљедњи снимак пружног прелаза у Залужанима, гдје рампа опет није спуштена у тренутку када је пролазио воз, саопштио је бањалучки Градски одбор Партије демократског прогреса (ПДП).

Република Српска 24.01.2020 | 11:46
ПДП: Рампа поново отворена када воз пролази

„Градоначелник највећег града Српске ових дана истиче како је Бања Лука у вријеме новогодишњих празника била регионални центар дешавања и како је посјећеност туриста рекордна. Нажалост, градоначелник неће да види и да је рекордан број настрадалих у несрећама на несигурним пружним и саобраћајним прелазима на територији града Бања Лука у протеклој години“, каже Иван Бегић, члан предсједништва Градског одбора  ПДП Бањалука.

У саопштењу се наводи да је Градски одбор ПДП Бањалука већ неколико пута скретао пажњу на ове проблеме, али одговара надлежних није било.

- Слали смо дописе, упозоравали преко медија, подржали окупљања грађана. Захтијевамо да градоначелник као и Жељезнице Републике Српске дају одговор када ће обезбиједити адекватно пружне прелазе и колико још живота треба да буде изгубљено да би коначно надлежни обављали свој посао? 

У саопштењу Бегић такође реагује и на наводе начелника Одјељења за саобраћај и путеве у Градској управи Бањалука Славише Сандића који је рекао да су неистините тврдње ПДП-а да је нова саобраћајница у Улици краља Александра у насељу Петрићевац која води према Мотикама затворена дан послије њеног отварања.

„Зашто да грађани вјерују својим очима? Може се рећи да је пут према Мотикама завршен у року и нема никавих обустава саобраћаја, а Банијска и друге улице су претворене у Менхетн. Заиста не знам зашто би ико вјеровао својим очима када може да вјерује Сандићу и Градској управи“, каже Бегић.

Он тврди да већ данима обилази поменуту улицу, те да је евидентирао обуставе саобраћаја и до неколико пута дневно, те и када није на снази потпуна обустава саобраћаја, према његовим тврдњама, саобраћај се одвија успорено, по изрованом и блатњавом путу.

“Такође ми је драго што Сандић мисли да се пут не прави за СНСД, и треба да зна да је тако! Али треба и да зна о пробијеним роковима, улицама гдје нам гину суграђани, подигнутим рампама док воз пролази и сличним стварима, које се не рјешавају, јер је ето на то указао неко ко није у СНСД-у“, тврди Бегић, те додаје да ће Градски одбор ПДП-а тражити да се докаже из којег фонда и којих средстава је организована прослава отварања полуизграђене улице", каже се у саопштењу ГО ПДП Бањалука.

(БН)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Посматрач

24.01.2020 11:05

Реалан домет наведене партије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ста вас брига

24.01.2020 13:18

Ако народ те улице због припадноати некој партији не смије или неце да изадје и протествује против толике бахатисти онда нека их и газе возови.Цаст људима који се боре за боље сутра,за здравију и сигурнију Бања Луку

Name

Сале

24.01.2020 11:19

Предлажем да Бегића поставимо да спушта и диже рампу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рале

24.01.2020 11:24

Ма то гину из неког села и то их не тангира. Они су градски досљаци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миса

24.01.2020 12:28

Ста урадисе за своје власти. Крајњи домет партије трац и само трац.

ОДГОВОРИТЕ
Name

оо7

24.01.2020 12:37

ОБАВЕЗНО ради сигурности у саобрачају,ангажовати чланове ПДП-а.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добој

24.01.2020 13:40

Само док завршимо реструктуирање предузећа,рампа иде доле и никада се више неће дизати.Јасно на шта мислим пропало све.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Огњен

24.01.2020 13:56

Овај ПДП нема паметнијег посла само гледа рампе и гдје каква рупа на путу и онда сликају,ја такву политику не разумијем ако могу то да назовем политиком ,прије бих је назвао дјецијом игром.

ОДГОВОРИТЕ
Name

24.01.2020 14:20

А ТИ СИГУРНО ПОШТУЈЕШ ПОЛИТИКУ ЂЕДА ПЕЈЕ

Name

Гоци

24.01.2020 14:53

Бегица под хитно запослити у зељезнице РС,тај се не одмице од пруге и рампе,а ионако ниста не ради овдје би бар рампу дизао и спустао.

Name

Десимир

24.01.2020 14:37

Јадно па ето.....

ОДГОВОРИТЕ