PDP: Rampa ponovo otvorena kada voz prolazi

I nakon izgubljenih života, nemar i neodgovornost nadležnih opet izlaze na vidjelo, što dokazuje posljednji snimak pružnog prelaza u Zalužanima, gdje rampa opet nije spuštena u trenutku kada je prolazio voz, saopštio je banjalučki Gradski odbor Partije demokratskog progresa (PDP).

Republika Srpska 24.01.2020 | 11:46
PDP: Rampa ponovo otvorena kada voz prolazi

„Gradonačelnik najvećeg grada Srpske ovih dana ističe kako je Banja Luka u vrijeme novogodišnjih praznika bila regionalni centar dešavanja i kako je posjećenost turista rekordna. Nažalost, gradonačelnik neće da vidi i da je rekordan broj nastradalih u nesrećama na nesigurnim pružnim i saobraćajnim prelazima na teritoriji grada Banja Luka u protekloj godini“, kaže Ivan Begić, član predsjedništva Gradskog odbora  PDP Banjaluka.

U saopštenju se navodi da je Gradski odbor PDP Banjaluka već nekoliko puta skretao pažnju na ove probleme, ali odgovara nadležnih nije bilo.

- Slali smo dopise, upozoravali preko medija, podržali okupljanja građana. Zahtijevamo da gradonačelnik kao i Željeznice Republike Srpske daju odgovor kada će obezbijediti adekvatno pružne prelaze i koliko još života treba da bude izgubljeno da bi konačno nadležni obavljali svoj posao? 

U saopštenju Begić takođe reaguje i na navode načelnika Odjeljenja za saobraćaj i puteve u Gradskoj upravi Banjaluka Slaviše Sandića koji je rekao da su neistinite tvrdnje PDP-a da je nova saobraćajnica u Ulici kralja Aleksandra u naselju Petrićevac koja vodi prema Motikama zatvorena dan poslije njenog otvaranja.

„Zašto da građani vjeruju svojim očima? Može se reći da je put prema Motikama završen u roku i nema nikavih obustava saobraćaja, a Banijska i druge ulice su pretvorene u Menhetn. Zaista ne znam zašto bi iko vjerovao svojim očima kada može da vjeruje Sandiću i Gradskoj upravi“, kaže Begić.

On tvrdi da već danima obilazi pomenutu ulicu, te da je evidentirao obustave saobraćaja i do nekoliko puta dnevno, te i kada nije na snazi potpuna obustava saobraćaja, prema njegovim tvrdnjama, saobraćaj se odvija usporeno, po izrovanom i blatnjavom putu.

“Takođe mi je drago što Sandić misli da se put ne pravi za SNSD, i treba da zna da je tako! Ali treba i da zna o probijenim rokovima, ulicama gdje nam ginu sugrađani, podignutim rampama dok voz prolazi i sličnim stvarima, koje se ne rješavaju, jer je eto na to ukazao neko ko nije u SNSD-u“, tvrdi Begić, te dodaje da će Gradski odbor PDP-a tražiti da se dokaže iz kojeg fonda i kojih sredstava je organizovana proslava otvaranja poluizgrađene ulice", kaže se u saopštenju GO PDP Banjaluka.

(BN)

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

Посматрач

24.01.2020 11:05

Реалан домет наведене партије.

ODGOVORITE
Name

Sta vas briga

24.01.2020 13:18

Ako narod te ulice zbog pripadnoati nekoj partiji ne smije ili nece da izadje i protestvuje protiv tolike bahatisti onda neka ih i gaze vozovi.Cast ljudima koji se bore za bolje sutra,za zdraviju i sigurniju Banja Luku

Name

Sale

24.01.2020 11:19

Predlažem da Begića postavimo da spušta i diže rampu.

ODGOVORITE
Name

Rale

24.01.2020 11:24

Ma to ginu iz nekog sela i to ih ne tangira. Oni su gradski dosljaci.

ODGOVORITE
Name

Misa

24.01.2020 12:28

Sta uradise za svoje vlasti. Krajnji domet partije trac i samo trac.

ODGOVORITE
Name

oo7

24.01.2020 12:37

OBAVEZNO radi sigurnosti u saobračaju,angažovati članove PDP-a.

ODGOVORITE
Name

Doboj

24.01.2020 13:40

Samo dok završimo restruktuiranje preduzeća,rampa ide dole i nikada se više neće dizati.Jasno na šta mislim propalo sve.

ODGOVORITE
Name

Ognjen

24.01.2020 13:56

Ovaj PDP nema pametnijeg posla samo gleda rampe i gdje kakva rupa na putu i onda slikaju,ja takvu politiku ne razumijem ako mogu to da nazovem politikom ,prije bih je nazvao djecijom igrom.

ODGOVORITE
Name

XL

24.01.2020 14:20

A TI SIGURNO POŠTUJEŠ POLITIKU ĐEDA PEJE

Name

Goci

24.01.2020 14:53

Begica pod hitno zaposliti u zeljeznice RS,taj se ne odmice od pruge i rampe,a ionako nista ne radi ovdje bi bar rampu dizao i spustao.

Name

Desimir

24.01.2020 14:37

Jadno pa eto.....

ODGOVORITE