Путинов премијер Мишустин прошао "један круг"

Посланичка група руске владајуће странке Уједињена Русија у Државној думи једногласно, пред засједање тог тијела, подржала кандидатуру Михаиила Мишустина за премијера.

Свијет 16.01.2020 | 08:59
Путинов премијер Мишустин прошао "један круг"

Очекује се да се да предсједник Федералне пореске службе током дана састане са члановима три остале парламентарне групе.

Државна дума одржаће данас пленарну седницу на којој ће размотрити приједлог предсједника државе Владимира Путина да Мишустин буде нови премијер Русије.

Како је јуче изјавио предсједавајући доњег дома парламента Вјачеслав Володин, сви посланици доњег дома руског парламента имаће прилику да постављају питања Мишустину прије пленарне сједнице.

Руски предсједник Владимир Путин предложио је јуче Мишустина (53) за новог премијера, након што је Дмитриј Медведев распустио руску владу.

Оставка Медведева услиједила је након што је Путин предложио измјену руског устава, која би донијела повећање овлашћења парламента и владе.

Путпин потписао: Радна група за измјене устава

Истовремено, руски предсједник Владимир Путин потписао је декрет о формирању радне групе која ће припремити приједлоге о измјени Устава, саопштено је из Кремља.

Радна група има три потпредсједника, а обухватаће укупно 75 политичара, посланика, научника и јавних личности, пренијела је агенција Тасс.

У говору о стању нације у савезној скупштини, предсједник Русије сугерисао је да ће приједлози за измјену Устава укључивати давање овлашћења државној Думи да одобри премијера, замјенике премијера као и федералне министре.

Према том приједлогу, предсједник државе биће обавезан да именује предложене кандидате, наводи Тасс.

Први састанак радна група ће имати данас, казао је један од потпредсједника овог тијела, Андреј Клишас.

У међувремену, за руску агенцију из прес службе предсједника Путина је потврђено да би он требало данас да се састане са радном групом за припрему приједлога измјена Устава Русије.

(Тањуг)

Коментари / 0

Оставите коментар