Полицајац слетио аутом, погинуо тинејџер из БЛ

Шеснаестогодишњи Ј.М. из Бањалуке је погинуо, док су Милош Панић (29), Александар Марић (31) и Наташа Мијатовић (30) повријеђени при слијетању аутомобила у уторак навече у мјесту Видово врело, у Кнежеву, потврђено је "Независним".

Република Српска 15.01.2020 | 19:18
Полицајац слетио аутом, погинуо тинејџер из БЛ

Како је потврђено из Окружног јавног тужилаштва Бањалука, саобраћајна несрећа догодила се око 21.40 на магистралном путу Бањалука - Кнежево.

Како се наводи у саопштењу, за воланом аудија који је слетио с коловоза био је Милош Панић (29) из Лакташа.

Приликом слијетања, како су прецизирали, малољетник је погинуо, док су возач и сапутници у аудију Н.М. и А.М. из Бањалуке  повријеђени.

"Увиђај је обавила дежурни тужилац Гордана Мијатовић заједно са полицијским службеницима  Полицијске станице Кнежево. Тужитељка је наложила  да се предузму све потребне истражне радње и мјере на утврђивању свих околности саобраћајне незгоде, а наложена је и обдукција смртно настрадалог лица која ће бити обављена у Заводу за судску медицину Републике Српске", навели су из Тужилаштва.

Повријеђени су након несреће санитетским возилом Дома здравља Кнежево превезени у Ургентни центар УКЦ РС, а Мијатовићева и Марић су, како сазнајемо, пуштени на кућно лијечење, док је Панић  хоспитализован у Клиници за ортопедију и трауматологију.

Према ријечима Саше Пространа, љекара ове клинике, пацијент М.П. је задобио повреду вратног дијела кичме без неуролошких оштећења.

"Пацијент је засад стабилног здравственог стања, а у току су даље дијагностичке процедуре и опсервација", навели су из УКЦ РС

"Независне" незванично сазнају да је малољетник који је погинуо у овој несрећи родом био из Кнежева, али да је с породицом живио у Бањалуци.

Кобне ноћи, како сазнајемо, они су се према Бањалуци враћали из мјеста Имљани, гдје су били на слави.

"Вјерује се да је усљед клизаве цесте Панић, који је недавно почео радити као полицајац у Бањалуци, у једној кривини изгубио контролу над аутом и слетио у провалију поред цесте. То се претпоставља јер је било хладно и цеста мокра, али могуће је и да је брзина у питању, мада ће тачне узроке показати истрага. Како год, то је било кобно за младића пред којим је тек био живот", казао је наш извор.

Како је саопштено из Полицијске управе Бањалука, на подручју које оперативно покрива ова управа у уторак је евидентирано 14 саобраћајних незгода, од тога три  незгоде с посљедицама по лица.

(Независне)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Блам

15.01.2020 20:33

Ало људи одржавање цесте је равно нули, посипачице ходају реда ради са ротацијама да, се види да возе а ништа не просипају бар на потезу Црна Ријека, Бања Лука лично сам видио и снимао све.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре:

16.01.2020 00:40

Недавно сам слушао емисију у којој из АМС РС кажу да ће се максимално избјегавати бацање соли, а да ће се више посипати абразивни материјали, јер не изазивају корозију на возилима, као што је то у случају кад се посипа со. Кад си све то видио, па још тако вјешто и снимао у току вожње, требао си и ти опалити мало више по гасу, па се чудити што је у сред јануара клизаво! Јеси ли икад чуо за појам "прилагођавање вожње условима на путу"? Ма, да, то се не учи кад се дозвола купује! Извини!