Policajac sletio autom, poginuo tinejdžer iz BL

Šesnaestogodišnji J.M. iz Banjaluke je poginuo, dok su Miloš Panić (29), Aleksandar Marić (31) i Nataša Mijatović (30) povrijeđeni pri slijetanju automobila u utorak naveče u mjestu Vidovo vrelo, u Kneževu, potvrđeno je "Nezavisnim".

Republika Srpska 15.01.2020 | 19:18
Policajac sletio autom, poginuo tinejdžer iz BL

Kako je potvrđeno iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, saobraćajna nesreća dogodila se oko 21.40 na magistralnom putu Banjaluka - Kneževo.

Kako se navodi u saopštenju, za volanom audija koji je sletio s kolovoza bio je Miloš Panić (29) iz Laktaša.

Prilikom slijetanja, kako su precizirali, maloljetnik je poginuo, dok su vozač i saputnici u audiju N.M. i A.M. iz Banjaluke  povrijeđeni.

"Uviđaj je obavila dežurni tužilac Gordana Mijatović zajedno sa policijskim službenicima  Policijske stanice Kneževo. Tužiteljka je naložila  da se preduzmu sve potrebne istražne radnje i mjere na utvrđivanju svih okolnosti saobraćajne nezgode, a naložena je i obdukcija smrtno nastradalog lica koja će biti obavljena u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske", naveli su iz Tužilaštva.

Povrijeđeni su nakon nesreće sanitetskim vozilom Doma zdravlja Kneževo prevezeni u Urgentni centar UKC RS, a Mijatovićeva i Marić su, kako saznajemo, pušteni na kućno liječenje, dok je Panić  hospitalizovan u Klinici za ortopediju i traumatologiju.

Prema riječima Saše Prostrana, ljekara ove klinike, pacijent M.P. je zadobio povredu vratnog dijela kičme bez neuroloških oštećenja.

"Pacijent je zasad stabilnog zdravstvenog stanja, a u toku su dalje dijagnostičke procedure i opservacija", naveli su iz UKC RS

"Nezavisne" nezvanično saznaju da je maloljetnik koji je poginuo u ovoj nesreći rodom bio iz Kneževa, ali da je s porodicom živio u Banjaluci.

Kobne noći, kako saznajemo, oni su se prema Banjaluci vraćali iz mjesta Imljani, gdje su bili na slavi.

"Vjeruje se da je usljed klizave ceste Panić, koji je nedavno počeo raditi kao policajac u Banjaluci, u jednoj krivini izgubio kontrolu nad autom i sletio u provaliju pored ceste. To se pretpostavlja jer je bilo hladno i cesta mokra, ali moguće je i da je brzina u pitanju, mada će tačne uzroke pokazati istraga. Kako god, to je bilo kobno za mladića pred kojim je tek bio život", kazao je naš izvor.

Kako je saopšteno iz Policijske uprave Banjaluka, na području koje operativno pokriva ova uprava u utorak je evidentirano 14 saobraćajnih nezgoda, od toga tri  nezgode s posljedicama po lica.

(Nezavisne)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Blam

15.01.2020 20:33

Alo ljudi održavanje ceste je ravno nuli, posipačice hodaju reda radi sa rotacijama da, se vidi da voze a ništa ne prosipaju bar na potezu Crna Rijeka, Banja Luka lično sam vidio i snimao sve.

ODGOVORITE
Name

Re:

16.01.2020 00:40

Недавно сам слушао емисију у којој из АМС РС кажу да ће се максимално избјегавати бацање соли, а да ће се више посипати абразивни материјали, јер не изазивају корозију на возилима, као што је то у случају кад се посипа со. Кад си све то видио, па још тако вјешто и снимао у току вожње, требао си и ти опалити мало више по гасу, па се чудити што је у сред јануара клизаво! Јеси ли икад чуо за појам "прилагођавање вожње условима на путу"? Ма, да, то се не учи кад се дозвола купује! Извини!