Краљица Елизабет пристала је на "период транзиције"

Краљица Елизабета пристала је на "период транзиције" у ком ће принц Хари и његова супруга Меган боравити у Канади и Великој Британији, преноси ББЦ.

Свијет 13.01.2020 | 18:35
Краљица Елизабет пристала је на "период транзиције"

Како је наведено у краљичином саопштењу она је дала потпуну подршку њиховој жељи за новом улогом али би више волела да остану "пуно радно време" чланови краљевске породице.

Краљица Елизабета је открила да је краљевска породица „имала врло конструктивне расправе“ о будуц́ности принца Харија и Меган Маркл у Сандрингему, али признала је да би им било драже да Сасекси остану „чланови краљевске породице са пуним радним временом“.

Принц Хари, принц Вилијам и принц Чарлс снимљени су како напуштају врх без преседана у одвојеним аутомобилима након више од два сата преговора са Њеним Величанством.

Војвода од Сасекса суочио се са њеним Величанством, његовим братом и оцем, први пут откако је одустао од вишег краљевског држављанства са Меган "бирањем" да би подржао свог супруга из Канаде.

У изјави коју је Бакингемска палата објавила након данашњег састанка, краљица је рекла: "Данас је моја породица имала врло конструктивне дискусије о будуц́ности мог унука и његове породице".

'Моја породица и ја у потпуности подржавамо Хари и Меганину жељу за стварањем новог живота као младе породице. Иако бисмо им били дражи да остану редовно запослени чланови Краљевске породице, поштујемо и разумемо њихову жељу да живим самосталнијим животом као породица, а да при томе остану вредан део моје породице".

"Хари и Меган су јасно ставили до знања да се у свом новом животу не желе поуздати у јавна средства".

„Стога је договорено да ц́е наступити прелазни период у којем ц́е Сасекси проводити време у Канади и Великој Британији.

"То су сложена питања која моја породица треба да разреши. Треба још мало посла који треба обавити, али тражио сам да коначне одлуке буду донете у наредним данима."

Војвода од Сасекса желео је да његова 93-годишња бака, отац и брат пусте њега и супругу да задрже своје краљевске титуле док живе у иностранству и стварају "финансијску независност" како би зарадили свој новац користец́и бренд Сусекс, за који стручњаци кажу да би могао бити вредан 400 милиона фунти.

(Б92/Курир/Даилy маил)

Коментари / 0

Оставите коментар