Kraljica Elizabet pristala je na "period tranzicije"

Kraljica Elizabeta pristala je na "period tranzicije" u kom će princ Hari i njegova supruga Megan boraviti u Kanadi i Velikoj Britaniji, prenosi BBC.

Svijet 13.01.2020 | 18:35
Kraljica Elizabet pristala je na "period tranzicije"

Kako je navedeno u kraljičinom saopštenju ona je dala potpunu podršku njihovoj želji za novom ulogom ali bi više volela da ostanu "puno radno vreme" članovi kraljevske porodice.

Kraljica Elizabeta je otkrila da je kraljevska porodica „imala vrlo konstruktivne rasprave“ o budućnosti princa Harija i Megan Markl u Sandringemu, ali priznala je da bi im bilo draže da Saseksi ostanu „članovi kraljevske porodice sa punim radnim vremenom“.

Princ Hari, princ Vilijam i princ Čarls snimljeni su kako napuštaju vrh bez presedana u odvojenim automobilima nakon više od dva sata pregovora sa Njenim Veličanstvom.

Vojvoda od Saseksa suočio se sa njenim Veličanstvom, njegovim bratom i ocem, prvi put otkako je odustao od višeg kraljevskog državljanstva sa Megan "biranjem" da bi podržao svog supruga iz Kanade.

U izjavi koju je Bakingemska palata objavila nakon današnjeg sastanka, kraljica je rekla: "Danas je moja porodica imala vrlo konstruktivne diskusije o budućnosti mog unuka i njegove porodice".

'Moja porodica i ja u potpunosti podržavamo Hari i Meganinu želju za stvaranjem novog života kao mlade porodice. Iako bismo im bili draži da ostanu redovno zaposleni članovi Kraljevske porodice, poštujemo i razumemo njihovu želju da živim samostalnijim životom kao porodica, a da pri tome ostanu vredan deo moje porodice".

"Hari i Megan su jasno stavili do znanja da se u svom novom životu ne žele pouzdati u javna sredstva".

„Stoga je dogovoreno da će nastupiti prelazni period u kojem će Saseksi provoditi vreme u Kanadi i Velikoj Britaniji.

"To su složena pitanja koja moja porodica treba da razreši. Treba još malo posla koji treba obaviti, ali tražio sam da konačne odluke budu donete u narednim danima."

Vojvoda od Saseksa želeo je da njegova 93-godišnja baka, otac i brat puste njega i suprugu da zadrže svoje kraljevske titule dok žive u inostranstvu i stvaraju "finansijsku nezavisnost" kako bi zaradili svoj novac koristeći brend Suseks, za koji stručnjaci kažu da bi mogao biti vredan 400 miliona funti.

(B92/Kurir/Daily mail)

Komentari / 0

Ostavite komentar