Уредник портала "ИН4С" пуштен на слободу

Главни уредник портала "ИН4С" Гојко Раичевић (56) пуштен је данас да се брани са слободе након што је приведен и саслушан у тужилаштву у Подгорици због сумње да је починио кривично дјело изазивање панике и нереда.

Регион 13.01.2020 | 13:53
Уредник портала "ИН4С" пуштен на слободу

Раичевић је, након саслушања у Основном државном тужилаштву, изјавио да његово хапшење представља удружену акцију - намјеру тужилаштва, полиције и судства.

"Јасно је свима да сам ја био сљедећи након хапшења (уреднице портала ФОС медија) Анђеле Ђикановић", рекао је Раичевић новинарима.

Он је додао да не зна ко је инспиратор акције - полиција или тужилаштво и да ће се то знати наредних дана.

"Ово је посљедица питања која сам послао Влади у вези са хапшењем Ђикановићеве и изгласавањем Закона о слободи вјероисповијести", рекао је Раичевић.

Раичевић тврди и да је информације о експлозији у Вили Горица провјерио из два извора.

Његов правни заступник адвокат Владан Бојић каже да не постоји ниједан материјални доказ да је код некога изазвало панику то што је објављена вијест о експлозији у Вили Горица.

У току је саслушање уредника портала "Борба" Дражена Живковића који је приведен због истих оптужби.

Испред зграде тужилаштва су лидери и функционери опозиционог Демократског фронта који пружају подршку Раичевићу и Живковићу.

Из црногорске Управе полиције јуче је саопштено да су Живковић и Раичевић осумњичени да су изазвали панику у јавности објављивањем лажних вијести у вези са догађајем у Вила Горица у Подгорици без претходне провјере информације.

Неколико медија јуче је објавило да се догодила експлозија у Вили Горица "коју за пријем високих гостију и страних делегација користе црногорски предсједник Мило Ђукановић и Влада".

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар