Urednik portala "IN4S" pušten na slobodu

Glavni urednik portala "IN4S" Gojko Raičević (56) pušten je danas da se brani sa slobode nakon što je priveden i saslušan u tužilaštvu u Podgorici zbog sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje panike i nereda.

Region 13.01.2020 | 13:53
Urednik portala "IN4S" pušten na slobodu

Raičević je, nakon saslušanja u Osnovnom državnom tužilaštvu, izjavio da njegovo hapšenje predstavlja udruženu akciju - namjeru tužilaštva, policije i sudstva.

"Jasno je svima da sam ja bio sljedeći nakon hapšenja (urednice portala FOS medija) Anđele Đikanović", rekao je Raičević novinarima.

On je dodao da ne zna ko je inspirator akcije - policija ili tužilaštvo i da će se to znati narednih dana.

"Ovo je posljedica pitanja koja sam poslao Vladi u vezi sa hapšenjem Đikanovićeve i izglasavanjem Zakona o slobodi vjeroispovijesti", rekao je Raičević.

Raičević tvrdi i da je informacije o eksploziji u Vili Gorica provjerio iz dva izvora.

Njegov pravni zastupnik advokat Vladan Bojić kaže da ne postoji nijedan materijalni dokaz da je kod nekoga izazvalo paniku to što je objavljena vijest o eksploziji u Vili Gorica.

U toku je saslušanje urednika portala "Borba" Dražena Živkovića koji je priveden zbog istih optužbi.

Ispred zgrade tužilaštva su lideri i funkcioneri opozicionog Demokratskog fronta koji pružaju podršku Raičeviću i Živkoviću.

Iz crnogorske Uprave policije juče je saopšteno da su Živković i Raičević osumnjičeni da su izazvali paniku u javnosti objavljivanjem lažnih vijesti u vezi sa događajem u Vila Gorica u Podgorici bez prethodne provjere informacije.

Nekoliko medija juče je objavilo da se dogodila eksplozija u Vili Gorica "koju za prijem visokih gostiju i stranih delegacija koriste crnogorski predsjednik Milo Đukanović i Vlada".

(Srna)

Komentari / 0

Ostavite komentar