Порука вјерницима: Треба ићи правим, путем Божијим!

- На Тргу краља Петра Првог Карађорђевића у Бијељини вечерас је у присуству бројних вјерника обављено традиционално налагање бадњака.

Република Српска 06.01.2020 | 19:25
Порука вјерницима: Треба ићи правим, путем Божијим!

Њагово преосвештенство епископ зворничко-тузлански Фотије поручио је окупљеним вјерницима да пред свим људима стоје два пута - пут Христа, мира Божијег, Божића и с друге стране - пут невоља, немира, ратова и сукоба, те смрти.

"Због тога треба ићи само оним правим, путем Божијим, путем спасења којим нас води света црква и свето православље. Само тако ћемо заиста ићи путем који води у живот вјечни и царство небеско", рекао је владика Фотије.

Он је подсјетио на ријечи Њагове светости патријарха српског Иринеја који је у Божићној посланици упозорио да треба чувати своју свету православну вјеру.

"Чувати је значи управо чувати Божић, мир и радост Божића, те благослов Божића пренијети у своје срце, а потом у своје домове и породицу", рекао је епископ зворничко-тузлански.

Владика Фотије је истакао да радост Божића треба пренијети у цијели народ и земљу да би је обухватио мир Божији.

"То је наш циљ. То је смисао овог празника, ми то непрестано понављамо и призивамо људе да узму учешће у том миру и благослову", рекао је владика Фотије.

Према његовим ријечима, с друге стране данашње вијести су углавном о немирима, ратовима, сукобу и мржњи.

Честитајући вјерницима празник рођења Богомладенца, епископ зворничко-тузлански поручио је да је једини исправан пут - пут Божији, пут спасења, онај којим нас води Света Црква.

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић рекао је да има посебну част да у име Скупштине града, градске управе и у своје име честита грађанима Бадње вече и сутрашњи Божић.

"Нека вам Бадње вече и сутрашњи Божић донесу мир у души, радост у срцу, срећу у животу и успјех у свим пословима", рекао је Мићић, честитајући празник традиционалним поздравом: "Мир Божији, Христос се роди!"

Претходно је у Цркви Светог Ђорђа служена празнична вечерња служба након које је литија прошла улицама града до зграде Градске управе.

Њагово преосвештенство епископ зворничко-тузлански Фотије служиће сутра на Божић Свету архијерејску литургију у Саборној цркви у Бијељини.

Вечерње богослужење и налагање бадњака одржано је и у другим црквама Српске православне цркве у Републици Српској и БиХ.

Из Епархије је најављено да служба почиње у 5.00 часова. 

(БН/Срна)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Гоги

07.01.2020 21:49

Нема Ћорића са народом а Мићо је увијек ту. То народ памти. Снсд је активан само мјесец пред изборе.

ОДГОВОРИТЕ