Poruka vjernicima: Treba ići pravim, putem Božijim!

- Na Trgu kralja Petra Prvog Кarađorđevića u Bijeljini večeras je u prisustvu brojnih vjernika obavljeno tradicionalno nalaganje badnjaka.

Republika Srpska 06.01.2020 | 19:25
Poruka vjernicima: Treba ići pravim, putem Božijim!

Njagovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Fotije poručio je okupljenim vjernicima da pred svim ljudima stoje dva puta - put Hrista, mira Božijeg, Božića i s druge strane - put nevolja, nemira, ratova i sukoba, te smrti.

"Zbog toga treba ići samo onim pravim, putem Božijim, putem spasenja kojim nas vodi sveta crkva i sveto pravoslavlje. Samo tako ćemo zaista ići putem koji vodi u život vječni i carstvo nebesko", rekao je vladika Fotije.

On je podsjetio na riječi Njagove svetosti patrijarha srpskog Irineja koji je u Božićnoj poslanici upozorio da treba čuvati svoju svetu pravoslavnu vjeru.

"Čuvati je znači upravo čuvati Božić, mir i radost Božića, te blagoslov Božića prenijeti u svoje srce, a potom u svoje domove i porodicu", rekao je episkop zvorničko-tuzlanski.

Vladika Fotije je istakao da radost Božića treba prenijeti u cijeli narod i zemlju da bi je obuhvatio mir Božiji.

"To je naš cilj. To je smisao ovog praznika, mi to neprestano ponavljamo i prizivamo ljude da uzmu učešće u tom miru i blagoslovu", rekao je vladika Fotije.

Prema njegovim riječima, s druge strane današnje vijesti su uglavnom o nemirima, ratovima, sukobu i mržnji.

Čestitajući vjernicima praznik rođenja Bogomladenca, episkop zvorničko-tuzlanski poručio je da je jedini ispravan put - put Božiji, put spasenja, onaj kojim nas vodi Sveta Crkva.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić rekao je da ima posebnu čast da u ime Skupštine grada, gradske uprave i u svoje ime čestita građanima Badnje veče i sutrašnji Božić.

"Neka vam Badnje veče i sutrašnji Božić donesu mir u duši, radost u srcu, sreću u životu i uspjeh u svim poslovima", rekao je Mićić, čestitajući praznik tradicionalnim pozdravom: "Mir Božiji, Hristos se rodi!"

Prethodno je u Crkvi Svetog Đorđa služena praznična večernja služba nakon koje je litija prošla ulicama grada do zgrade Gradske uprave.

Njagovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Fotije služiće sutra na Božić Svetu arhijerejsku liturgiju u Sabornoj crkvi u Bijeljini.

Večernje bogosluženje i nalaganje badnjaka održano je i u drugim crkvama Srpske pravoslavne crkve u Republici Srpskoj i BiH.

Iz Eparhije je najavljeno da služba počinje u 5.00 časova. 

(BN/Srna)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Gogi

07.01.2020 21:49

Nema Ćorića sa narodom a Mićo je uvijek tu. To narod pamti. Snsd je aktivan samo mjesec pred izbore.

ODGOVORITE