Копаоник: Јак вјетар завејао више од 200 људи

Снијег који пада на Копаонику отежао је саобраћај, јер јак вјетар ствара наносе и прави проблеме путарима и возачима, који у великом броју немају зимску опрему, док је на Рудну завијано више од 200 људи.

Србија 05.01.2020 | 17:41
Копаоник: Јак вјетар завејао више од 200 људи

До повремених застоја у одвијању саобраћаја долази због несавјесних возача који на пут на планину крећу без зимске опреме и ланаца, јавила је Радио-телевизија Србије. 

На Рудну је завијано више од 200 људи, од којих је велики број гостију који су на одмору. Дува јак вјетар, а наноси достижу висину од једног метра. Завијан је и пут који од Рудна води до Ибарске магистрале. 

Путни правац од Брзећа ка Копаонику је проходан, али је колона возила километарска, а саобраћај успорен. 

Висина снијега, који интензивно пада, износи 70 центиметара, а густа магла смањује видљивост на 100 метара. Удари вјетра премашују брзину од 70 километара на сат, па ствара сњежне наносе. 

Екипе зимске службе "Крушевац пута" су на терену, раде на рашчишћавању. На терену су три чистача који покривају прилазе Копаонику из општине Рашка. 

Проблем су и на путу Рудница-Копаоник, у викенд насељу, гдје је уклањање снијега изузетно отежано због паркираних аутомобила. 

Саобраћај је зато отежан из тог правца упркос максималним напорима предузећа за путеве "Нови Пазар пут". 

Упозоравају и на велики број возача који не користе адекватну зимску опрему и додатно отежавају саобраћај Голија-Рудно. 

(СРНА)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Милутин

05.01.2020 17:08

Завејао их снијег а пар километара око њих нема нити једне праске од снијега...управо посматрам надзорне камере.. па шта је ово људи моји...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игипоп

05.01.2020 21:26

Бас ме насекира...