Kopaonik: Jak vjetar zavejao više od 200 ljudi

Snijeg koji pada na Kopaoniku otežao je saobraćaj, jer jak vjetar stvara nanose i pravi probleme putarima i vozačima, koji u velikom broju nemaju zimsku opremu, dok je na Rudnu zavijano više od 200 ljudi.

Srbija 05.01.2020 | 17:41
Kopaonik: Jak vjetar zavejao više od 200 ljudi

Do povremenih zastoja u odvijanju saobraćaja dolazi zbog nesavjesnih vozača koji na put na planinu kreću bez zimske opreme i lanaca, javila je Radio-televizija Srbije. 

Na Rudnu je zavijano više od 200 ljudi, od kojih je veliki broj gostiju koji su na odmoru. Duva jak vjetar, a nanosi dostižu visinu od jednog metra. Zavijan je i put koji od Rudna vodi do Ibarske magistrale. 

Putni pravac od Brzeća ka Kopaoniku je prohodan, ali je kolona vozila kilometarska, a saobraćaj usporen. 

Visina snijega, koji intenzivno pada, iznosi 70 centimetara, a gusta magla smanjuje vidljivost na 100 metara. Udari vjetra premašuju brzinu od 70 kilometara na sat, pa stvara snježne nanose. 

Ekipe zimske službe "Kruševac puta" su na terenu, rade na raščišćavanju. Na terenu su tri čistača koji pokrivaju prilaze Kopaoniku iz opštine Raška. 

Problem su i na putu Rudnica-Kopaonik, u vikend naselju, gdje je uklanjanje snijega izuzetno otežano zbog parkiranih automobila. 

Saobraćaj je zato otežan iz tog pravca uprkos maksimalnim naporima preduzeća za puteve "Novi Pazar put". 

Upozoravaju i na veliki broj vozača koji ne koriste adekvatnu zimsku opremu i dodatno otežavaju saobraćaj Golija-Rudno. 

(SRNA)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Milutin

05.01.2020 17:08

Zavejao ih snijeg a par kilometara oko njih nema niti jedne praske od snijega...upravo posmatram nadzorne kamere.. pa šta je ovo ljudi moji...

ODGOVORITE
Name

Igipop

05.01.2020 21:26

Bas me nasekira...