Овај 11-годишњак је најјаче дете у Русији! (видео)

Док се његови вршњаци играју и висе на интернету, једанаестогодишњи дечак из руралне Русије Тимофеј Клевакин ( Тимофей Клевакин) напорно тренира јер жели да обори рекорд у дизању тегова...

Занимљивости 04.01.2020 | 17:18
Овај 11-годишњак је најјаче дете у Русији! (видео)

Када је имао пет година, Тимофеј је био заинтересован за дизање тегова, гледајуц́и оца како тренира у импровизованој теретани у њиховом родном селу Шалија, на планинама Урала.

Приметивши интересовање свог дечака, Арсени Клевакин почео га је тренирати, упркос протестима његове супруге због забринутости да је превише млад.

Али њене придике, нису уродиле плодом. Већ кад је напунио шест на регионалном такмичењу мртвим дизањем подигао је 55 килограма живе ваге. То је био само почетни замајац за напоран рад, тако да сада са 11 година планира да сруши национални рекорд за своју тежинску класу подизањем 105 кила.

На летошњем Азијском купу у Чељабинску Тимофеј је подигао 100 килограма, што је импресивно с обзиром да он има свега 38.

Он је скренуо пажњу на себе и специјалним режимом тренинга, јер преврће огромне тракторске гуме и вуче аутомобиле са еластичним појасевима.

Тимофеј се такмичи са одраслим мушкарцима, неки су чак пола века старији од њега, а он диже више од њих. Зато га у родном селу сматрају јунаком.

Да би остварио свој сан, мали и снажни Тимофеј мора да се одрекне многих ствари које воли. Не може да се игра са својим вршњацима кад пожели, пошто тренира три пута недељно. Уживање у слаткишима и брзој храни за њега су незамисливи, јер му је режим исхране као код професионалних спортиста.

Дечакова мајка, али и стручњаци за развој деце плаше се да би интензивни тренинзи могли имати штетне последице по његово здравље. Они сматрају да би нарочито могли да му страдају кичма и колена. Међутим, отац Арсениј гарантује да добро пази и да води рачуна да се ништа не деси. Он каже да зна које су границе и који је најбољи интерес за његовог сина.

Извор: Занимљивостидана.цом

Коментари / 0

Оставите коментар