Ovaj 11-godišnjak je najjače dete u Rusiji! (video)

Dok se njegovi vršnjaci igraju i vise na internetu, jedanaestogodišnji dečak iz ruralne Rusije Timofej Klevakin ( Тимофей Клевакин) naporno trenira jer želi da obori rekord u dizanju tegova...

Zanimljivosti 04.01.2020 | 17:18
Ovaj 11-godišnjak je najjače dete u Rusiji! (video)

Kada je imao pet godina, Timofej je bio zainteresovan za dizanje tegova, gledajući oca kako trenira u improvizovanoj teretani u njihovom rodnom selu Šalija, na planinama Urala.

Primetivši interesovanje svog dečaka, Arseni Klevakin počeo ga je trenirati, uprkos protestima njegove supruge zbog zabrinutosti da je previše mlad.

Ali njene pridike, nisu urodile plodom. Već kad je napunio šest na regionalnom takmičenju mrtvim dizanjem podigao je 55 kilograma žive vage. To je bio samo početni zamajac za naporan rad, tako da sada sa 11 godina planira da sruši nacionalni rekord za svoju težinsku klasu podizanjem 105 kila.

Na letošnjem Azijskom kupu u Čeljabinsku Timofej je podigao 100 kilograma, što je impresivno s obzirom da on ima svega 38.

On je skrenuo pažnju na sebe i specijalnim režimom treninga, jer prevrće ogromne traktorske gume i vuče automobile sa elastičnim pojasevima.

Timofej se takmiči sa odraslim muškarcima, neki su čak pola veka stariji od njega, a on diže više od njih. Zato ga u rodnom selu smatraju junakom.

Da bi ostvario svoj san, mali i snažni Timofej mora da se odrekne mnogih stvari koje voli. Ne može da se igra sa svojim vršnjacima kad poželi, pošto trenira tri puta nedeljno. Uživanje u slatkišima i brzoj hrani za njega su nezamislivi, jer mu je režim ishrane kao kod profesionalnih sportista.

Dečakova majka, ali i stručnjaci za razvoj dece plaše se da bi intenzivni treninzi mogli imati štetne posledice po njegovo zdravlje. Oni smatraju da bi naročito mogli da mu stradaju kičma i kolena. Međutim, otac Arsenij garantuje da dobro pazi i da vodi računa da se ništa ne desi. On kaže da zna koje su granice i koji je najbolji interes za njegovog sina.

Izvor: Zanimljivostidana.com

Komentari / 0

Ostavite komentar