Београд узвратио: Позвао амбасадора ЦГ на разговор

Министарство спољних послова Србије позвало је на разговор отправника послова Амбасаде Црне Горе у Београду, сазнаје Тањуг.

Србија 03.01.2020 | 12:54
Београд узвратио: Позвао амбасадора ЦГ на разговор

Шеф српске дипломатије потврдио је ту информацију и објаснио да је црногорски амбасадор Тарзан Милошевић ван Србије, те да је стога на разговор позван отправник послова црногорске амбасаде.

Раније данас црногорско Министарство иностраних послова у Подгорици позвало је на разговор амбасадора Србије Владимира Божовића, због синоћњег покушаја навијача да запале црногорску заставу испред зграде Амбасаде у Београду, на протесту против покушаја Црне Горе да преузме имовину СПЦ.

Амбасадор Србије у Подгорици Владимир Божовић позван је на разговор у црногорско Министарство иностраних послова.

Црногорско Министарство је, како наводе, осудило синоћњи покушај паљења црногорске заставе испред зграде Амбасаде у Београду.

"Насртај на амбасаду и државне симболе суседне и пријатељске земље и чланице НАТО, а у ствари неометани националистички пир, апсолутно је неприхватљив. Иако је атак на амбасаду био најављен још пре два дана и трајао више од сат времена, неразумљиво је да органи безбедности Србије нису учинили готово ништа да онемогуће пиротехничке оргије и напад на државне симболе Црне Горе", поручују из црногорског МИП-а.

Обавеза земље пријема је да, како наводе, осигура нормално функционисање и безбедност дипломатско-конзуларних представништава других држава и да спречи овакве инциденте који могу негативно утицати на билатералне односе две државе.

"Позивамо Владу Србије да, у складу са својим националним законодавством и медђународним конвенцијама хитно реагује на овај вандалски чин и да надлежни органи што прие предузму одговарајуће мере против организатора и починилаца који нарушавају безбедност просторија Амбасаде Црне Горе.

Због поменутог инцидента и континуираних насртаја на црногорску заставу и Амбасаду у Београду, амбасадор Републике Србије у Црној Гори Владимир Божовић је данас позван на разговор у МВП", наводе у Министарству спољних послова Црне Горе.

(Тањуг)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

хахаха

03.01.2020 12:26

цуј имена "тарзан" хахахаха.....рофл

ОДГОВОРИТЕ
Name

израелац

03.01.2020 12:48

а што стално пишу Имовина Спц кад немају папира да је то од Спц.. а у ствари то је од вјерника имовина ал ке користи спц и кеш узима.. што сад сви кажу да је то њихово кад то попови нису градили него народ.. ваљда тешко рећи народна црква и народна имовина... тотално у старту нема логике прича.. то треба прогласити културним споменицима под заштитом... а за попове то фабрика за новац хеххе купају вјернике нехришћанским вјеровањем у материјално а не духовно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Семберац,

03.01.2020 17:56

Ко би овога , лазног израелца сватио.?

Name

ТЕШКО НАМА

03.01.2020 14:03

ЦРНОГОРЦИ СЕ НАПАЛИЛИ САД КАКО СУ У НАТО. ПИТАЊЕ ЈЕ ДАНА КАД ЋЕ ОБЈАВИТИ РАТ РУСИЈИ. А И ПИТАЊЕ ЈЕ ДАНА КАД ЋЕ ИХ ШИПТАРИ ОКУПИРАТИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

03.01.2020 16:14

Русији ће објавити рат када закључе мир са Јапаном, јер су са њима у рату више од сто година! Сила је то.