Beograd uzvratio: Pozvao ambasadora CG na razgovor

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije pozvalo je na razgovor otpravnika poslova Ambasade Crne Gore u Beogradu, saznaje Tanjug.

Srbija 03.01.2020 | 12:54
Beograd uzvratio: Pozvao ambasadora CG na razgovor

Šef srpske diplomatije potvrdio je tu informaciju i objasnio da je crnogorski ambasador Tarzan Milošević van Srbije, te da je stoga na razgovor pozvan otpravnik poslova crnogorske ambasade.

Ranije danas crnogorsko Ministarstvo inostranih poslova u Podgorici pozvalo je na razgovor ambasadora Srbije Vladimira Božovića, zbog sinoćnjeg pokušaja navijača da zapale crnogorsku zastavu ispred zgrade Ambasade u Beogradu, na protestu protiv pokušaja Crne Gore da preuzme imovinu SPC.

Ambasador Srbije u Podgorici Vladimir Božović pozvan je na razgovor u crnogorsko Ministarstvo inostranih poslova.

Crnogorsko Ministarstvo je, kako navode, osudilo sinoćnji pokušaj paljenja crnogorske zastave ispred zgrade Ambasade u Beogradu.

"Nasrtaj na ambasadu i državne simbole susedne i prijateljske zemlje i članice NATO, a u stvari neometani nacionalistički pir, apsolutno je neprihvatljiv. Iako je atak na ambasadu bio najavljen još pre dva dana i trajao više od sat vremena, nerazumljivo je da organi bezbednosti Srbije nisu učinili gotovo ništa da onemoguće pirotehničke orgije i napad na državne simbole Crne Gore", poručuju iz crnogorskog MIP-a.

Obaveza zemlje prijema je da, kako navode, osigura normalno funkcionisanje i bezbednost diplomatsko-konzularnih predstavništava drugih država i da spreči ovakve incidente koji mogu negativno uticati na bilateralne odnose dve države.

"Pozivamo Vladu Srbije da, u skladu sa svojim nacionalnim zakonodavstvom i medđunarodnim konvencijama hitno reaguje na ovaj vandalski čin i da nadležni organi što prie preduzmu odgovarajuće mere protiv organizatora i počinilaca koji narušavaju bezbednost prostorija Ambasade Crne Gore.

Zbog pomenutog incidenta i kontinuiranih nasrtaja na crnogorsku zastavu i Ambasadu u Beogradu, ambasador Republike Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović je danas pozvan na razgovor u MVP", navode u Ministarstvu spoljnih poslova Crne Gore.

(Tanjug)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

hahaha

03.01.2020 12:26

cuj imena "tarzan" hahahaha.....rofl

ODGOVORITE
Name

izraelac

03.01.2020 12:48

a što stalno pišu Imovina Spc kad nemaju papira da je to od Spc.. a u stvari to je od vjernika imovina al ke koristi spc i keš uzima.. što sad svi kažu da je to njihovo kad to popovi nisu gradili nego narod.. valjda teško reći narodna crkva i narodna imovina... totalno u startu nema logike priča.. to treba proglasiti kulturnim spomenicima pod zaštitom... a za popove to fabrika za novac hehhe kupaju vjernike nehrišćanskim vjerovanjem u materijalno a ne duhovno

ODGOVORITE
Name

Semberac,

03.01.2020 17:56

Ko bi ovoga , laznog izraelca svatio.?

Name

TEŠKO NAMA

03.01.2020 14:03

CRNOGORCI SE NAPALILI SAD KAKO SU U NATO. PITANJE JE DANA KAD ĆE OBJAVITI RAT RUSIJI. A I PITANJE JE DANA KAD ĆE IH ŠIPTARI OKUPIRATI.

ODGOVORITE
Name

Re

03.01.2020 16:14

Rusiji će objaviti rat kada zaključe mir sa Japanom, jer su sa njima u ratu više od sto godina! Sila je to.