Више хиљада грађана на литији у Подгорици

Неки који су гласали за Закон, ранијих година долазили у цркву Момишићких мученика, цјеливали мошти и припремали се за Божић, казао је свештеник Никола Пејовић

Регион 02.01.2020 | 21:07
Више хиљада грађана на литији у Подгорици

Више хиљада грађана окупило се вечерас на литији у Подгорици. У Саборном храму Христовог Васкрсења претходно је служен молебан, у знак протеста против недавно усвојеног Закона о слободи вјероисповијести.

Свештенство и грађани око 19 сати кренули су у молитвену шетњу до цркве Момишићких мученика, од које се колона у једном тренутку назирала надомак моста Миленијум.

Окупљене су, по повратку у Саборни храм, аплаузом поздравили грађани који су излазили из зграда поред којих литија пролази.

Свештеник Никола Пејовић казао је да неће говорити о Закону, али да га боли што посљедњих дана говоре да је народ заведен и да не зна зашто се окупља.

Казао је да му је криво само што су неки који су гласали за Закон, ранијих година долазили управо у цркву Момишићких мученика, цјеливали мошти и припремали се за Божић.

"И оне ноћи пљунули на тај цјелив", казао је он.

Литија је протекла мирно.

Грађани су се разишли око 20.45 сати. Свештеник Далибор Милаковић позвао је грађане да сјутра у 18 часова дођу на молебан, а да у 19 сати крену у литију ка цркви у Толошима.

(Вијести.ме)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Бозе помози нам

02.01.2020 21:00

Е ста уради ово смеце људско! Мора доци крај..свему додје па це и њему!

ОДГОВОРИТЕ