Više hiljada građana na litiji u Podgorici

Neki koji su glasali za Zakon, ranijih godina dolazili u crkvu Momišićkih mučenika, cjelivali mošti i pripremali se za Božić, kazao je sveštenik Nikola Pejović

Region 02.01.2020 | 21:07
Više hiljada građana na litiji u Podgorici

Više hiljada građana okupilo se večeras na litiji u Podgorici. U Sabornom hramu Hristovog Vaskrsenja prethodno je služen moleban, u znak protesta protiv nedavno usvojenog Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Sveštenstvo i građani oko 19 sati krenuli su u molitvenu šetnju do crkve Momišićkih mučenika, od koje se kolona u jednom trenutku nazirala nadomak mosta Milenijum.

Okupljene su, po povratku u Saborni hram, aplauzom pozdravili građani koji su izlazili iz zgrada pored kojih litija prolazi.

Sveštenik Nikola Pejović kazao je da neće govoriti o Zakonu, ali da ga boli što posljednjih dana govore da je narod zaveden i da ne zna zašto se okuplja.

Kazao je da mu je krivo samo što su neki koji su glasali za Zakon, ranijih godina dolazili upravo u crkvu Momišićkih mučenika, cjelivali mošti i pripremali se za Božić.

"I one noći pljunuli na taj cjeliv", kazao je on.

Litija je protekla mirno.

Građani su se razišli oko 20.45 sati. Sveštenik Dalibor Milaković pozvao je građane da sjutra u 18 časova dođu na moleban, a da u 19 sati krenu u litiju ka crkvi u Tološima.

(Vijesti.me)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Boze pomozi nam

02.01.2020 21:00

E sta uradi ovo smece ljudsko! Mora doci kraj..svemu dodje pa ce i njemu!

ODGOVORITE