Сипао опијум у храну да би навукао госте

Власник једног ресторана у Кини нашао је “иновативан” начин да задржи муштерије како се не би мучио са бољим рецептима или услугом.

Свијет 02.01.2020 | 11:50
Сипао опијум у храну да би навукао госте

Он се тако досетио да ставио опијум у храну, а све је откривено случајно када је један од гостију касније у полицији тестиран на морфијум, активни састојак овог наркотика.

Човјек је био потпуно шокиран налазима и све вријеме тврдио да није својевољно узимао дрогу, већ да је једина ствар коју је конзумирао, а за коју не може да гарантује поријекло, била чинија нудли у ресторану.

Полиција је изненада посјетила угоститељски објекат у провинцији Гуангши и открила кесицу праха са аромом пужева која је била позитивна на морфијум, преносе Новости.

Касније је откривено још 76 грама праха од сјеменки мака, а власник, идентификован само као Јанг је ухапшен. Он је признао да је користио прах као “тајни састојак” да навуче муштерије. Рекао је да је сам посадио мак прије неколико година.

Интересантно је да ово није први овакав случај скорије забиљежен у Кини. Први пут је на дјелу ухваћен власник ресторана прије шест година, а у међувремену покренуто је више 30 истрага због сипања опијума у храну.

(Независне)

Коментари / 0

Оставите коментар