Традиционално "Улица отвореног срца" у Београду

Први дан Нове године традиционално је обележен и прослављен у "Улици отвореног срца", а дуж Светогорске од Таковске до Македонске, улични аниматори, артисти, забављачи, музичари и глумци забављаће и увесељавати све оне који ће радост првог јутра у Новој години поделити с другима баш на тој манифестацији.

Србија 01.01.2020 | 13:18
Традиционално "Улица отвореног срца" у Београду

"Улица отвореног срца" замишљена је као прослава хуманости, али и као могућност да се хуманошћу помогне онима којима је помоћ потребна.

Сваке године у склопу "Улице отвореног срца" организује се хуманитарна акција са циљем да подстакне донаторе и ширу јавност да у складу са својим могућностима пруже подршку и помогну најугроженијима. 

Куповином и ношењем кловновског носа, сви Београђани и гости "Улице отвореног срца" постаће део хуманитарне акције која болесној деци доноси наду, радост и враћа осмех на лице.

Главни уметнички програм одвија се на пјацети испред Позоришта Атеље 212.

Музика, егзибиција, улични забављаци, жонглери, акробате, мађионичари, позоришни уметници и различите атракције це у духу целе акције на свој начин обележити акцију солидарности Београђана. 

"Улица отвореног срца" је важан догађај који повезује културу и привреду, радост и промовише солидарност и најхуманије вредности главног града Србије и целе земље.

Тачно у подне, Улица отвореног срца свечано је отворена новогодишњим честиткама и порукама које су Београђанима и свим гостима испред Атељеа 212 упутили представници града и други гости и пријатељи манифестације.

Традиција дуга више од четири деценије

Настала далеке 1969. године, када су глумци Атељеа 212 на један дан, 1. јануара, "мењали" улоге с конобарима, куварима и осталим запосленим у "Српској кафани“, у којој су током године проводили велики део времена измеду проба и представа у свом позоришту, прерасла је у једну од најпознатијих манифестација која је одавно превазишла оквире Београда и постала препознатљив бренд који промовише најхуманије вредности главног града Србије.

Од 1988. године, "Улица отвореног срца" ушла је у календар најзначајнијих манифестација Београда, кроз коју прође и више од 100.000 Београђана и њихових гостију.

 

Коментари / 0

Оставите коментар