Tradicionalno "Ulica otvorenog srca" u Beogradu

Prvi dan Nove godine tradicionalno je obeležen i proslavljen u "Ulici otvorenog srca", a duž Svetogorske od Takovske do Makedonske, ulični animatori, artisti, zabavljači, muzičari i glumci zabavljaće i uveseljavati sve one koji će radost prvog jutra u Novoj godini podeliti s drugima baš na toj manifestaciji.

Srbija 01.01.2020 | 13:18
Tradicionalno "Ulica otvorenog srca" u Beogradu

"Ulica otvorenog srca" zamišljena je kao proslava humanosti, ali i kao mogućnost da se humanošću pomogne onima kojima je pomoć potrebna.

Svake godine u sklopu "Ulice otvorenog srca" organizuje se humanitarna akcija sa ciljem da podstakne donatore i širu javnost da u skladu sa svojim mogućnostima pruže podršku i pomognu najugroženijima. 

Kupovinom i nošenjem klovnovskog nosa, svi Beograđani i gosti "Ulice otvorenog srca" postaće deo humanitarne akcije koja bolesnoj deci donosi nadu, radost i vraća osmeh na lice.

Glavni umetnički program odvija se na pjaceti ispred Pozorišta Atelje 212.

Muzika, egzibicija, ulični zabavljaci, žongleri, akrobate, mađioničari, pozorišni umetnici i različite atrakcije ce u duhu cele akcije na svoj način obeležiti akciju solidarnosti Beograđana. 

"Ulica otvorenog srca" je važan događaj koji povezuje kulturu i privredu, radost i promoviše solidarnost i najhumanije vrednosti glavnog grada Srbije i cele zemlje.

Tačno u podne, Ulica otvorenog srca svečano je otvorena novogodišnjim čestitkama i porukama koje su Beograđanima i svim gostima ispred Ateljea 212 uputili predstavnici grada i drugi gosti i prijatelji manifestacije.

Tradicija duga više od četiri decenije

Nastala daleke 1969. godine, kada su glumci Ateljea 212 na jedan dan, 1. januara, "menjali" uloge s konobarima, kuvarima i ostalim zaposlenim u "Srpskoj kafani“, u kojoj su tokom godine provodili veliki deo vremena izmedu proba i predstava u svom pozorištu, prerasla je u jednu od najpoznatijih manifestacija koja je odavno prevazišla okvire Beograda i postala prepoznatljiv brend koji promoviše najhumanije vrednosti glavnog grada Srbije.

Od 1988. godine, "Ulica otvorenog srca" ušla je u kalendar najznačajnijih manifestacija Beograda, kroz koju prođe i više od 100.000 Beograđana i njihovih gostiju.

 

Komentari / 0

Ostavite komentar