Издавали туђе пословне просторе и узимали новац

Против З. К. и С. К. из Котор Вароша данас је поднесен извјештај тужилаштву због сумње да су кривичним дјелима прибавили противправну имовинску корист од 62.500 марака, саопштено је из Полицијске управе Бањалука.

Република Српска 27.12.2019 | 11:38
Издавали туђе пословне просторе и узимали новац

Они се терете за кривична дјела золупотребе положаја одговорне особе и повреде обавезе вођења трговачких или пословних књига.

-З. К. је био одговорна особа предузећа из Котор Вароши, а С. К. је обављала послове књиговође и благалајника. Они су ова кривична дјела починили у периоду од 2006. до половине 2019. године – рекли су у ПУ Бањалука.

Они су заједно присвајали новац од закупнина који су добијали по основу уговора о закупу пословних и магацинских простора власништво оштећене фирме.

-Добијени новац нису уплаћивали на рачун, нити у благајну фирме, а документацију о уплатама су прикривали или уништавали. На тај начин су пробавили противправну имовинску корист од 62.500 марака, за колико су оштетили фирму – појаснили су у полицији.

(Српскаинфо)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

!

27.12.2019 12:10

Лоповлуци, преваре и криминал на све стране, од најнижих до врха. Ово друштво је скроз потонуло, нико и ни за шта, никад не одговара, тотални распад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

баја велики

27.12.2019 13:36

Хапсимо све мангупе који нису из мог клана