Izdavali tuđe poslovne prostore i uzimali novac

Protiv Z. K. i S. K. iz Kotor Varoša danas je podnesen izvještaj tužilaštvu zbog sumnje da su krivičnim djelima pribavili protivpravnu imovinsku korist od 62.500 maraka, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Republika Srpska 27.12.2019 | 11:38
Izdavali tuđe poslovne prostore i uzimali novac

Oni se terete za krivična djela zolupotrebe položaja odgovorne osobe i povrede obaveze vođenja trgovačkih ili poslovnih knjiga.

-Z. K. je bio odgovorna osoba preduzeća iz Kotor Varoši, a S. K. je obavljala poslove knjigovođe i blagalajnika. Oni su ova krivična djela počinili u periodu od 2006. do polovine 2019. godine – rekli su u PU Banjaluka.

Oni su zajedno prisvajali novac od zakupnina koji su dobijali po osnovu ugovora o zakupu poslovnih i magacinskih prostora vlasništvo oštećene firme.

-Dobijeni novac nisu uplaćivali na račun, niti u blagajnu firme, a dokumentaciju o uplatama su prikrivali ili uništavali. Na taj način su probavili protivpravnu imovinsku korist od 62.500 maraka, za koliko su oštetili firmu – pojasnili su u policiji.

(Srpskainfo)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

!

27.12.2019 12:10

Lopovluci, prevare i kriminal na sve strane, od najnižih do vrha. Ovo društvo je skroz potonulo, niko i ni za šta, nikad ne odgovara, totalni raspad.

ODGOVORITE
Name

baja veliki

27.12.2019 13:36

Hapsimo sve mangupe koji nisu iz mog klana