Глишић није дозволио да буде деложиран из куће

Деложација породице Глишић са имовине у бањалучком насељу Врбања одложена је по четврити пут. Полиција се повлачи са локације.

Република Српска 26.12.2019 | 10:44
Глишић није дозволио да буде деложиран из куће

Током данашњег покушаја деложације и овај пут су на балкону биле постављене плинске боце, а полиција није дозвољавала прилаз локацији. 

Осим великог броја припадника полиције, у Врбањи су били ватрогасци и Хитна помоћ.

Миливоје Глишић је путем разгласа рекао да је "Адмир Чавка (потпредсједник странке СББ и бивши посланик у Народној скупштини Републике Српске) криминалац и да је купио рјешење РУГИП-а".

"Дали сте градску земљу, зашто је градоначелниче не браниш. Ја браним своју кућу. Ја ћу те затворити Чавка, буди сигуран. нећеш се дуго шепурити. Питање је дана када ћеш бити ухапшен," рекао је он док су се полицајци и судски извршиоци полако приближавали кући са које се чује и лавеж паса са балкона.

Ранијих година била су три безуспјешна покушаја деложације Фудбалског клуба "Џаја" са имовине у Врбањи, гдје се налази стадион и породична кућа породице Глишић, а сваки пут је то био догађај високог ризика, па су поред судских полицајаца у обезбјеђење укључивани и припадници МУП-а РС.

Трећи покушај деложације био је у јуну 2017.године. Глишић су тада своје некретнине опасали експлозивом, бомбама и плинским боцама.

Спор између бањалучког клуба ФК "Јединство" на једној и ФК "Џаја" и познатог бањалучког музичара Даде Глишића на другој страни, траје дуже од седам година.

ФК "Јединство" тврди да имају првостепену, другостепену, а затим и пресуду Врховног суда РС која потврђује да је имовина у Врбањи њихова.

Отац бањалучког музичара, Миливоје Глишић, а који се налази и на челу ФК "Џаја", више пута је раније понављао да се он и његова породица неће иселити са ове локације и да неће дозволити да их избаце на улицу.

У Јединству тврде да су им ФК "Џаја" и Глишић самовољно узурпирали имовину почетком 1994. године, док Глишићи тврде да су жртве корупције и криминала, а да је "Јединство" непостојећи клуб.

(Мондо)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

правда

26.12.2019 09:58

истјерати узурпаторе са туђег посједа

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

26.12.2019 15:11

ЗАНИМЉИВО ДА СВИ КОМЕНТАРСУ СУДСКЕ ОДЛУКЕ И НЕСТО КРИТИКУЈУ А НЕСТО ОПРАВДАВАЈУ. ТОЛИКО СМО НЕОБЈЕКТИВНИ И ЦИНИЦНИ ДА НИКО НЕ ОСУДИ И НИКО НЕ РЕАГУЈЕ НА ТЕРОРИСТИЦКУ ПРИЈЕТЊУ СА МИНАМА И БОЦАМА ДА ЈЕ ТО ПОЛИЦИЈА ПРИХВАТИЛА КАО НОРМАЛНО И ПОВУЦЕ СЕ ПА ТО ЈЕ БОЛЕСНО

Name

рере

26.12.2019 15:44

Бас тако. Зато и јесмо пропали и нема нам помоци.

Name

Рере

26.12.2019 21:15

Све тацно

Name

Земљишна мафија

26.12.2019 10:13

Републичку управу за геодезију и право-РУГИПП је фактички преузео месар Будимир Станковић, који је тамо наградио земљишну мафију на мјеста пом.дир. и начелника (Деурић, Стојчиновић, Груловић, Дорис и др.сурадници) која му је укњижила 400 дулума земље пољопр. школе. Том мафијом риководи Фикус Босиљка Предрага.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РУГИПП

26.12.2019 10:16

Мирко Стојчиновић и Александар Деурић, које тужилаштво терети за злоупотребу службеног положаја и вишемилионску штету граду Бањалуци, враћени су на посао у Републичку управу за геодетске и имовинско-правне послове (РУГИП) и примају пуну плату. Да ствар буде гора, поново се налазе на руководећим местима, на којима могу да доносе одлуке. Стојчиновић и Деурић и још неколико службеника су оптужени за кривично дело којима су, како их терети Републичко тужилаштво, оштетили град у предметима „Наш дом“, „Грађа“ и „Пољопривредна школа“. На посао су враћени чим су изашли из притвора. Стојчиновић је помоћник директора за послове надзора и може да утиче на исход предмета који се воде у Геодетској управи. Деурић је такође враћен, на позицију помоћника директора за оснивање катастра непокретности.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Будо

26.12.2019 10:53

Чудо начини та земљана мафије из РУГИП, иако су оптужнице подигнуте а Стојчин осуђен на 4,5 љета, они још боље књиже са функција, јер их Будо Станковић и син држе као награду за укњижених 400 дулума школске земље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бурле

26.12.2019 11:38

Главни земљисни мафијас је Милорад Додик, а све ове које је истурио испред себе и које овдје помињете да су осудјени припремити као свједоке сараднике у великом процесу против највецег пљацкаса са ових простора. Оци у оци њихова или његова слобода. Његова или њихова дјеца да носе пецат срама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Антиса

26.12.2019 11:59

Глисицу, отето је проклето. Мислите да ако будете довољно галамили да це други да забораве. Узурпирали сте тудје земљисте и нелегално направили куцу. Мозете јос који пут да одлозите делозацију, али резултат мора да буде исти. Напустицете је. Сто прије то боље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

26.12.2019 13:16

С'обзиром каква нам је власт овде се не зна ста је ције.За овај слуцај не знам али јасно ми је да код нас до било каквог папира мозес доци преко политицког финанцијског криминалног и другог утицаја.По свој прилици овде не влада ни закон ни ред.Неки спомињу земљисну мафију гдје се дрзавно земљисте узурпира па мање висе за дрзавно нека се кримосо боре за то.Али отисли смо предалеко с тиме сто смо поцели да ударамо на приватну породицну имовину.Овде мозес увијек оцекивати да ти неко додје са неким папиром и да те истјера из куце стана или другог приватног посједа.Ста су радили са породицом Вулиц због неког Додиковог кума.Због тога сам напустио родно огњисте и доле висе нити радо долазим али висе доле не улазем ни марку.Све је дрзавни криминал преузео.