Glišić nije dozvolio da bude deložiran iz kuće

Deložacija porodice Glišić sa imovine u banjalučkom naselju Vrbanja odložena je po četvriti put. Policija se povlači sa lokacije.

Republika Srpska 26.12.2019 | 10:44
Glišić nije dozvolio da bude deložiran iz kuće

Tokom današnjeg pokušaja deložacije i ovaj put su na balkonu bile postavljene plinske boce, a policija nije dozvoljavala prilaz lokaciji. 

Osim velikog broja pripadnika policije, u Vrbanji su bili vatrogasci i Hitna pomoć.

Milivoje Glišić je putem razglasa rekao da je "Admir Čavka (potpredsjednik stranke SBB i bivši poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske) kriminalac i da je kupio rješenje RUGIP-a".

"Dali ste gradsku zemlju, zašto je gradonačelniče ne braniš. Ja branim svoju kuću. Ja ću te zatvoriti Čavka, budi siguran. nećeš se dugo šepuriti. Pitanje je dana kada ćeš biti uhapšen," rekao je on dok su se policajci i sudski izvršioci polako približavali kući sa koje se čuje i lavež pasa sa balkona.

Ranijih godina bila su tri bezuspješna pokušaja deložacije Fudbalskog kluba "Džaja" sa imovine u Vrbanji, gdje se nalazi stadion i porodična kuća porodice Glišić, a svaki put je to bio događaj visokog rizika, pa su pored sudskih policajaca u obezbjeđenje uključivani i pripadnici MUP-a RS.

Treći pokušaj deložacije bio je u junu 2017.godine. Glišić su tada svoje nekretnine opasali eksplozivom, bombama i plinskim bocama.

Spor između banjalučkog kluba FK "Jedinstvo" na jednoj i FK "Džaja" i poznatog banjalučkog muzičara Dade Glišića na drugoj strani, traje duže od sedam godina.

FK "Jedinstvo" tvrdi da imaju prvostepenu, drugostepenu, a zatim i presudu Vrhovnog suda RS koja potvrđuje da je imovina u Vrbanji njihova.

Otac banjalučkog muzičara, Milivoje Glišić, a koji se nalazi i na čelu FK "Džaja", više puta je ranije ponavljao da se on i njegova porodica neće iseliti sa ove lokacije i da neće dozvoliti da ih izbace na ulicu.

U Jedinstvu tvrde da su im FK "Džaja" i Glišić samovoljno uzurpirali imovinu početkom 1994. godine, dok Glišići tvrde da su žrtve korupcije i kriminala, a da je "Jedinstvo" nepostojeći klub.

(Mondo)

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

pravda

26.12.2019 10:58

istjerati uzurpatore sa tuđeg posjeda

ODGOVORITE
Name

Re

26.12.2019 16:11

ZANIMLJIVO DA SVI KOMENTARSU SUDSKE ODLUKE I NESTO KRITIKUJU A NESTO OPRAVDAVAJU. TOLIKO SMO NEOBJEKTIVNI I CINICNI DA NIKO NE OSUDI I NIKO NE REAGUJE NA TERORISTICKU PRIJETNJU SA MINAMA I BOCAMA DA JE TO POLICIJA PRIHVATILA KAO NORMALNO I POVUCE SE PA TO JE BOLESNO

Name

rere

26.12.2019 16:44

Bas tako. Zato i jesmo propali i nema nam pomoci.

Name

Rere

26.12.2019 22:15

Sve tacno

Name

Земљишна мафија

26.12.2019 11:13

Републичку управу за геодезију и право-РУГИПП је фактички преузео месар Будимир Станковић, који је тамо наградио земљишну мафију на мјеста пом.дир. и начелника (Деурић, Стојчиновић, Груловић, Дорис и др.сурадници) која му је укњижила 400 дулума земље пољопр. школе. Том мафијом риководи Фикус Босиљка Предрага.

ODGOVORITE
Name

РУГИПП

26.12.2019 11:16

Mirko Stojčinović i Aleksandar Deurić, koje tužilaštvo tereti za zloupotrebu službenog položaja i višemilionsku štetu gradu Banjaluci, vraćeni su na posao u Republičku upravu za geodetske i imovinsko-pravne poslove (RUGIP) i primaju punu platu. Da stvar bude gora, ponovo se nalaze na rukovodećim mestima, na kojima mogu da donose odluke. Stojčinović i Deurić i još nekoliko službenika su optuženi za krivično delo kojima su, kako ih tereti Republičko tužilaštvo, oštetili grad u predmetima „Naš dom“, „Građa“ i „Poljoprivredna škola“. Na posao su vraćeni čim su izašli iz pritvora. Stojčinović je pomoćnik direktora za poslove nadzora i može da utiče na ishod predmeta koji se vode u Geodetskoj upravi. Deurić je takođe vraćen, na poziciju pomoćnika direktora za osnivanje katastra nepokretnosti.

ODGOVORITE
Name

Budo

26.12.2019 11:53

Čudo načini ta zemljana mafije iz RUGIP, iako su optužnice podignute a Stojčin osuđen na 4,5 ljeta, oni još bolje knjiže sa funkcija, jer ih Budo Stanković i sin drže kao nagradu za uknjiženih 400 duluma školske zemlje.

ODGOVORITE
Name

Burle

26.12.2019 12:38

Glavni zemljisni mafijas je Milorad Dodik, a sve ove koje je isturio ispred sebe i koje ovdje pominjete da su osudjeni pripremiti kao svjedoke saradnike u velikom procesu protiv najveceg pljackasa sa ovih prostora. Oci u oci njihova ili njegova sloboda. Njegova ili njihova djeca da nose pecat srama.

ODGOVORITE
Name

Antisa

26.12.2019 12:59

Glisicu, oteto je prokleto. Mislite da ako budete dovoljno galamili da ce drugi da zaborave. Uzurpirali ste tudje zemljiste i nelegalno napravili kucu. Mozete jos koji put da odlozite delozaciju, ali rezultat mora da bude isti. Napusticete je. Sto prije to bolje.

ODGOVORITE
Name

Nostradamus

26.12.2019 14:16

S'obzirom kakva nam je vlast ovde se ne zna sta je cije.Za ovaj slucaj ne znam ali jasno mi je da kod nas do bilo kakvog papira mozes doci preko politickog financijskog kriminalnog i drugog uticaja.Po svoj prilici ovde ne vlada ni zakon ni red.Neki spominju zemljisnu mafiju gdje se drzavno zemljiste uzurpira pa manje vise za drzavno neka se krimoso bore za to.Ali otisli smo predaleko s time sto smo poceli da udaramo na privatnu porodicnu imovinu.Ovde mozes uvijek ocekivati da ti neko dodje sa nekim papirom i da te istjera iz kuce stana ili drugog privatnog posjeda.Sta su radili sa porodicom Vulic zbog nekog Dodikovog kuma.Zbog toga sam napustio rodno ognjiste i dole vise niti rado dolazim ali vise dole ne ulazem ni marku.Sve je drzavni kriminal preuzeo.