"Може се десити формирање неке нове институције"

Бореновић је казао да је чуо како се може десити формирање неке нове институције. За Емрића најважније питање је - иде ли сутра (уторак) Програм реформи у Брисел. 

Босна и Херцеговина 23.12.2019 | 14:40
"Може се десити формирање неке нове институције"

.Остаје једна горчина, јер је ово први пут да се именује крњи сазив Вијећа министара. Мислим да је ово први пут. Такођер, ово је први пут да Предсједништво не долази на сједницу на којој се потврђује Вијећа министара, што шаље поруку непоштовања, истакао је заступник Бранислав Бореновић (ПДП), током дискусије на сједници на којој се очекује потврђивање новог сазива Савјета министара БиХ. 

Додао је да је у разговору с кандидатима примијетио одређене страхове у њиховим одговорима да не изазову неке реперкусије. 

“Невјероватно је да се данас као никада раније не смије споменути термин НАТО интеграције, као да је ријеч о контроверзној теми”, истиче Бореновић. 

Како каже, има осјећај да ће највећи изазов бити да сачувају лично достојанство. 

Бореновић је казао да је чуо како се може десити формирање неке нове институције. 

“Након свега што се дешавало протеклих мјесеци, овај Савјет министара неће имати велика очекивања. Очекујем да радите у складу с Уставом БиХ и поштујете надлежности свих нивоа власти”, каже Бореновић. 

Јасмин Емрић (А-СДА) рекао је да треба охрабрити нови сазив Савјета министара БиХ да се избори с политичким и економским проблемима. 

“Дешавала су се тешка питања, али добро је да је постигнут консензус. Беспотребно је блокирати рад било ког Парламента у БиХ. Јер, грађани имају неповјерење према свима, који су судионици политичког система. 

Додао је да је најважније питање иде ли сутра (уторак) Програм реформи у Брисел. 

“То сви очекујемо, јер је постигнут договор”, истакао је Емрић.

Према Емрићевим ријечима, након што је Програм реформи објављен у медијима, јасно је да је Програм заправо документ какав је био и Годишњи национални програм. 

Емрић је говорио и о мигрантима, те позвао Савјет министара да се ухвати укоштац с мигрантском кризом. 

(Агенције)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Министарство за НАТО

23.12.2019 14:01

Предлазем да та нова институција буде Министарство за НАТО и да Милорад Додик буде први јубиларни министар. Треба њему тих функција.

ОДГОВОРИТЕ