Почела сједница, очекује се избор Савјета министара

- У Сарајеву је почела хитна сједница Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ на којој би требало да буде потврђено именовање министара, замјеника министара и замјеника предсједавајућег Савјета министара.

Босна и Херцеговина 23.12.2019 | 13:56
Почела сједница, очекује се избор Савјета министара

Предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија за министра иностраних послова именовао је Бисеру Турковић, министра спољне трговине и економских односа Сташу Кошарца, министра финансија и трезора Вјекослава Бевавду, министра комуникација и транспорта Војина Митровића те министра цивилних послова Анкицу Гудељевић.

За министра правде именован је Јосип Грубеша, министра безбједности Фахрудин Радончић, те Сифет Поџић за министра одбране.

Јосип Бркић именован је за замјеника министра спољних послова, Љиљана Ловрић за замјеника министра спољне трговине и економских односа, Хазим Ранчић за замјеника министра финансија и трезора, Неџад Бранковић за замјеника министра комуникација и транспорта, а Синиша Илић за замјеника министра цивилниx послова.

За замјеника министра за људска права и избјеглице именован је Џевад Махмутовић, за замјеника министра правде Незир Пивић, за замјеника министра одбране Мијо Крешић и за замјеника министра одбране Мирко Околић.

За замјенике предсједавајућег Савјета министара Тегелтија је именовао Беванду и Турковићеву.

Комисија за припрему избора Савјета министара данас је дала позитивну препоруку Представничком дому за потврђивање осам министара и девет замјеника министара, као и замјенике предсједавајућег Савјета.

До сазивања сједнице Представничког дома и одржавања сједнице Комисије за припрему избора Савјета министара нису биле завршене неопходне провјере за Млађена Божовића, кандидата за министра за људска права и избјеглице у Савјету министара, те за кандидата за замјеника министра безбједности Владимира Мијатовића. 

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар