Počela sjednica, očekuje se izbor Savjeta ministara

- U Sarajevu je počela hitna sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH na kojoj bi trebalo da bude potvrđeno imenovanje ministara, zamjenika ministara i zamjenika predsjedavajućeg Savjeta ministara.

Bosna i Hercegovina 23.12.2019 | 13:56
Počela sjednica, očekuje se izbor Savjeta ministara

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija za ministra inostranih poslova imenovao je Biseru Turković, ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Stašu Кošarca, ministra finansija i trezora Vjekoslava Bevavdu, ministra komunikacija i transporta Vojina Mitrovića te ministra civilnih poslova Ankicu Gudeljević.

Za ministra pravde imenovan je Josip Grubeša, ministra bezbjednosti Fahrudin Radončić, te Sifet Podžić za ministra odbrane.

Josip Brkić imenovan je za zamjenika ministra spoljnih poslova, Ljiljana Lovrić za zamjenika ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa, Hazim Rančić za zamjenika ministra finansija i trezora, Nedžad Branković za zamjenika ministra komunikacija i transporta, a Siniša Ilić za zamjenika ministra civilnix poslova.

Za zamjenika ministra za ljudska prava i izbjeglice imenovan je Dževad Mahmutović, za zamjenika ministra pravde Nezir Pivić, za zamjenika ministra odbrane Mijo Кrešić i za zamjenika ministra odbrane Mirko Okolić.

Za zamjenike predsjedavajućeg Savjeta ministara Tegeltija je imenovao Bevandu i Turkovićevu.

Кomisija za pripremu izbora Savjeta ministara danas je dala pozitivnu preporuku Predstavničkom domu za potvrđivanje osam ministara i devet zamjenika ministara, kao i zamjenike predsjedavajućeg Savjeta.

Do sazivanja sjednice Predstavničkog doma i održavanja sjednice Кomisije za pripremu izbora Savjeta ministara nisu bile završene neophodne provjere za Mlađena Božovića, kandidata za ministra za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara, te za kandidata za zamjenika ministra bezbjednosti Vladimira Mijatovića. 

(Srna)

Komentari / 0

Ostavite komentar