"Више оружја закопано, него што има у магацинима"

- Функционер Демократског фронта (ДФ) Андрија Мандић поручио је данас у Скупштини Црне Горе власти да повуче предлог Закона о слободи вјероисповести, а представницима парламентарне већине да се не мијешају у ово питање.

Регион 20.12.2019 | 22:02
"Више оружја закопано, него што има у магацинима"

"Вашим гласовима директно ћете утицати на судбину и будућност Православне Цркве у Црној Гори и немојте то да радите. Попричајте са вашим верским поглаварима, и након тога дођите у ову Скупштину”, казао је Мандић и додао да се у супротном могу "страшне ствари догодити". Мандић је рекао да "више оружја има закопаног у Црној Гори, него што има у свим војним и полицијским магацинима".

"Прва кап крви када падне у Црној Гори, неће нико од оних којима је нанијето зло отићи код неког (Миливоја) Катнића, Весне Меденице или (Веселина) Вељовића, него ће закуцати на врата ономе за кога мисли да је одговоран како би тај дуг наплатио", казао је Мандић.

Спремни смо да испунимо дужност коју су испунили наши преци, казао је Мандић додавши да их нико не може заплашити, преносе подгоричке Вијести.

Предсједник Скупштине Иван Брајовић је казао да никад није добро дизати тензије у парламенту и призивати страшне ствари, "јер се страшне ствари неће ни десити".

"Ово је држава свих грађана Црне Горе. Поштујемо све разлике које нас чине јачим, а не слабијим и рањивијим. Немојте да нико од нас доприноси да те разлике буду оно што ми не желимо, него да нас снаже, окупљају и богате", казао је Брајовић.

Мандић је одговорио да су се на Тројчинданском сабору у Подгорици заклели да ће да бране цркву, наводећи да је ту заклетву која се налази код епископа, потписало 100.000 људи.

Андрија Николић (ДПС) је казао да је тешко нагађати шта стоји иза ових тешких ријечи, наводећи да се скупштинска говорница не може користити за позивање, призивање или упозоравање у одређеним формама насиља.

Скупштина је потом добила приједлог Демократског фронта да 13. новембар постане Дан Петра Другог Петровића Његоша - црногорски празник културе.

Посланици тог политичког савеза су у посланичким клупама поставили Његошеве портрете. Образлажући предлог, посланик ДФ-а Андрија Мандић је казао да су наши највећи интелектуалци причали и говорили о Његошу и да су "највећи међу њима саопштили да српски народ има једног јединог горостаса, који је надвисио читаву шуму великих интелектуалаца - Његоша". Он је рекао да Закон о слободи вјероисповести којим се предлаже да се отме и укине Његошева црква, "као насљедници његошевске Црне Горе", позивају да не иду тим путем.

(Тањуг)

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Лоза Никсиц

20.12.2019 21:22

Све Католицке Цркве у Ц. Г. су власниство Свете Столице (Ватикана) а они се окомили на Српску Православну Цркву. Измислите себи вјеру, религију па правите себи Цркве,Дзамије,Манастире, Саолих Храмове, Хинду, Тотеме и ста вец....

ОДГОВОРИТЕ
Name

приједор

20.12.2019 22:11

У праву си Ватикан правио има папире и све чистоСПЦ нек покаже папире да је правила да је њено власништво и то је то....Шта је проблем показати папире да си нешто направио.......ако ниси није твоје..све је јасно.

Name

Тети

20.12.2019 22:35

А јунака.

Name

Драган

20.12.2019 23:04

овај што тражи папире за Цркву, нека он покаже папире да има мозак.Овде је проблем што комунистичко -усташки режим у Црној Гори жели да нас испшоручи ватикану!Овај из Приједора вјероватно припада тој идеологији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Драгане

21.12.2019 07:35

Имас ли ти папире да имас мозак а господин из Приједора је сасвим у праву.

Name

Милан

21.12.2019 06:59

Какви папири, то постоји 800 год. није то од јуче ! Ово је за меду из Приједора који сигурно није Србин али је зато велики србомрзац.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

21.12.2019 09:01

Такав му је и велики водја Додик и Павиц куну се у Српство,а мрзе све сто је Српско.Назалост у томе имају и подрску у истој тој цркви ово је страсно.

Name

кики

22.12.2019 10:38

Па и свијет постоји пар вијекова и зна се ције је ста

Name

босанко

21.12.2019 09:00

Само се ти зезај бит це Мандицу пали тракторе хахахахахахах

ОДГОВОРИТЕ
Name

Херцанко

21.12.2019 20:52

Па ти не знас, Црногорци су мањина у "споственој" дрзави, има их тек једна трецина. 70% становниства цине Срби, Босњаци,Албанци и Хрвати.

Name

босанко

22.12.2019 16:50

Па сви које си набројао подрзавају ЦГ и Црногорце

Name

израелац

27.12.2019 21:50

у католочким црквама је дозвољено богослужење другим, нпр Григорије је богослужио и у њиховим католичким.. а ови недају новој црногорској цркви да богослужи са србима..

ОДГОВОРИТЕ