"Više oružja zakopano, nego što ima u magacinima"

- Funkcioner Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić poručio je danas u Skupštini Crne Gore vlasti da povuče predlog Zakona o slobodi vjeroispovesti, a predstavnicima parlamentarne većine da se ne miješaju u ovo pitanje.

Region 20.12.2019 | 22:02
"Više oružja zakopano, nego što ima u magacinima"

"Vašim glasovima direktno ćete uticati na sudbinu i budućnost Pravoslavne Crkve u Crnoj Gori i nemojte to da radite. Popričajte sa vašim verskim poglavarima, i nakon toga dođite u ovu Skupštinu”, kazao je Mandić i dodao da se u suprotnom mogu "strašne stvari dogoditi". Mandić je rekao da "više oružja ima zakopanog u Crnoj Gori, nego što ima u svim vojnim i policijskim magacinima".

"Prva kap krvi kada padne u Crnoj Gori, neće niko od onih kojima je nanijeto zlo otići kod nekog (Milivoja) Katnića, Vesne Medenice ili (Veselina) Veljovića, nego će zakucati na vrata onome za koga misli da je odgovoran kako bi taj dug naplatio", kazao je Mandić.

Spremni smo da ispunimo dužnost koju su ispunili naši preci, kazao je Mandić dodavši da ih niko ne može zaplašiti, prenose podgoričke Vijesti.

Predsjednik Skupštine Ivan Brajović je kazao da nikad nije dobro dizati tenzije u parlamentu i prizivati strašne stvari, "jer se strašne stvari neće ni desiti".

"Ovo je država svih građana Crne Gore. Poštujemo sve razlike koje nas čine jačim, a ne slabijim i ranjivijim. Nemojte da niko od nas doprinosi da te razlike budu ono što mi ne želimo, nego da nas snaže, okupljaju i bogate", kazao je Brajović.

Mandić je odgovorio da su se na Trojčindanskom saboru u Podgorici zakleli da će da brane crkvu, navodeći da je tu zakletvu koja se nalazi kod episkopa, potpisalo 100.000 ljudi.

Andrija Nikolić (DPS) je kazao da je teško nagađati šta stoji iza ovih teških riječi, navodeći da se skupštinska govornica ne može koristiti za pozivanje, prizivanje ili upozoravanje u određenim formama nasilja.

Skupština je potom dobila prijedlog Demokratskog fronta da 13. novembar postane Dan Petra Drugog Petrovića Njegoša - crnogorski praznik kulture.

Poslanici tog političkog saveza su u poslaničkim klupama postavili Njegoševe portrete. Obrazlažući predlog, poslanik DF-a Andrija Mandić je kazao da su naši najveći intelektualci pričali i govorili o Njegošu i da su "najveći među njima saopštili da srpski narod ima jednog jedinog gorostasa, koji je nadvisio čitavu šumu velikih intelektualaca - Njegoša". On je rekao da Zakon o slobodi vjeroispovesti kojim se predlaže da se otme i ukine Njegoševa crkva, "kao nasljednici njegoševske Crne Gore", pozivaju da ne idu tim putem.

(Tanjug)

Komentari / 12

Ostavite komentar
Name

Loza Niksic

20.12.2019 21:22

Sve Katolicke Crkve u C. G. su vlasnistvo Svete Stolice (Vatikana) a oni se okomili na Srpsku Pravoslavnu Crkvu. Izmislite sebi vjeru, religiju pa pravite sebi Crkve,Dzamije,Manastire, Saolih Hramove, Hindu, Toteme i sta vec....

ODGOVORITE
Name

prijedor

20.12.2019 22:11

U pravu si Vatikan pravio ima papire i sve čistoSPC nek pokaže papire da je pravila da je njeno vlasništvo i to je to....Šta je problem pokazati papire da si nešto napravio.......ako nisi nije tvoje..sve je jasno.

Name

Teti

20.12.2019 22:35

A junaka.

Name

Драган

20.12.2019 23:04

овај што тражи папире за Цркву, нека он покаже папире да има мозак.Овде је проблем што комунистичко -усташки режим у Црној Гори жели да нас испшоручи ватикану!Овај из Приједора вјероватно припада тој идеологији.

ODGOVORITE
Name

re Dragane

21.12.2019 07:35

Imas li ti papire da imas mozak a gospodin iz Prijedora je sasvim u pravu.

Name

Милан

21.12.2019 06:59

Какви папири, то постоји 800 год. није то од јуче ! Ово је за меду из Приједора који сигурно није Србин али је зато велики србомрзац.

ODGOVORITE
Name

Nostradamus

21.12.2019 09:01

Takav mu je i veliki vodja Dodik i Pavic kunu se u Srpstvo,a mrze sve sto je Srpsko.Nazalost u tome imaju i podrsku u istoj toj crkvi ovo je strasno.

Name

kiki

22.12.2019 10:38

Pa i svijet postoji par vijekova i zna se cije je sta

Name

bosanko

21.12.2019 09:00

Samo se ti zezaj bit ce Mandicu pali traktore hahahahahahah

ODGOVORITE
Name

Hercanko

21.12.2019 20:52

Pa ti ne znas, Crnogorci su manjina u "spostvenoj" drzavi, ima ih tek jedna trecina. 70% stanovnistva cine Srbi, Bosnjaci,Albanci i Hrvati.

Name

bosanko

22.12.2019 16:50

Pa svi koje si nabrojao podrzavaju CG i Crnogorce

Name

izraelac

27.12.2019 21:50

u katoločkim crkvama je dozvoljeno bogosluženje drugim, npr Grigorije je bogoslužio i u njihovim katoličkim.. a ovi nedaju novoj crnogorskoj crkvi da bogosluži sa srbima..

ODGOVORITE