Програм реформи је национални годишњи план

Угледни амерички аналитичар Центра за анализу европске политике Јанусз Бугајски говорио је екслузивно за Н1 телевизију о Босни и Херцеговини, НАТО путу и Додику.

Свијет 20.12.2019 | 19:30
Програм реформи је национални годишњи план

Бугајски каже да је Програм реформи БиХ АНП.

"То је национални годишњи план. То није план за чланство. Али када говорим о АНП они се односе на различите земље. То не значи да ће се земља квалификовати да постане чланица НАТО-а. Рецимо Грузија и Македонија су једни од примјера који су имали акционе планове. Тако да се морају лоцирати права питања. Неће бити лако за БиХ", рекао је он.

Нисам сигуран, каже он, шта мисли господин Додик можда каже Русима: "Не секирајте се нећемо се прикључити НАТО-у"...

Говорећи о Додику, Бугајски наводи да има пуно тога да каже за њега.

"Он је прагматичар. Мијења своје позиције и ставове. Он је био нада за међународну заједницу. Представљао је снагу да ће БиХ кренути напријед. Али зашто се то није десило поставља се питање? Да ли је то због корупције, да ли је то што не жели да испусти власт или је то питање притиска који долази са стране - руског притиска.

Ми то не знамо. Како би се то могло то разријешити. Да ли се притисак на Додика може извршити путем санкција, или путем мјера да му се Додика узме или ће се неке мјере односити на чланове његове породице. Он ће можда прихватити неке ствари ...", казао је Бугајски у изјави Н1.

(БН)

 

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Децко

20.12.2019 19:13

Небитно питање... АНП или Реформа... Откад се Југославија распала зивимо као највеци биједници, а НАТО је овдје вец одавно и САД нам кроје судбину од Дејтона на овамо, јер смо једноставно неспособни да схватимо да политицари постоје да би слузили народу, а не народ политицарима! Узалуд "пјените" сви!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Млијеко - народ

20.12.2019 19:37

Какво млијеко такав је и кајмак. Од лошег млијека нема доброг кајмака. Нисмо боље ни заслужили

Name

хгг

20.12.2019 19:41

хвала додику нато је сигурност мир инвестиције итд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

20.12.2019 20:23

Најбоље рјесење је за Нато, а против Додика и Снсд против Цовица и ХДЗ и против Изетбеговица и СДА.Ово сто имамо сада Нато и ова Тројка је најгора комбинација.Знаци Нато без Тројке да.

Name

ботицели

20.12.2019 19:54

Господине Бугајски,Срби су увијек водили инат политику па тако и данас.За 50 година це рцеи да су погресну политику водили.Тако исто данас казу за Косово увијек касне и увијек су у управу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

22.12.2019 06:41

А моја стрина милева упорно подрзава Додикову прицу неидемо у НАТО.

ОДГОВОРИТЕ