"Подршка Пољске Српској корисна и драгоцјена"

Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је данас на састанку са делегацијом пољског Западно-поморског војводства из Шчећина да су досадашњи односи Српске и Пољске веома добри и да су интензивирани у протеклом периоду, те да постоје бројни примјери конкретне сарадње у различитим областима са неколико пољских војводстава.

Република Српска 20.12.2019 | 14:11
"Подршка Пољске Српској корисна и драгоцјена"

Цвијановићева је истакла да су европске интеграције стратешко опредјељење институција Републике Српске, те да су за Српску искуства и подршка Пољске и њених регија на европском путу, драгоцјена и корисна, саопштено је из кабинета предсједника.

Цвијановићева је захвалила члановима оркестра Музичке школе из Шчећина који су прихватили позив да учествују у десетој хуманитарној акцији "С љубављу храбрим срцима", што даје посебну димензију у развоју сарадње Српске и Пољске.

Саговорници су изразили увјерење да ће сарадња Републике Српске и Западно-поморског војводства у наредном периоду бити интензивирана у различитим областима, посебно у областима културе и туризма.

Састанку је присуствовао и директор департмана за културу Западно-поморског војводства Пшемислав Врага, почасна конзул БиХ у Пољској Јулија Сјенкјевич и амбасадор БиХ у Пољској Ковиљка Шпирић.

(Независне)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

КАД МОЗАК ЗАБОЛИ

20.12.2019 14:10

СТА КОНКРЕТНО ПРЕДСЈЕДНИЦЕ СТА ТО СРПСКА ДОБИ ОД ПОЉСКЕ-ПОКРАЈНЕ БЛАБЛАБЛА. ЈЕЛ ТАЛЕ ЈЕСТ КАПЕТАНЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вањска политика

20.12.2019 16:04

Ма види ти. Од кад удјосмо у НАТО имамо и вањску политику. Ауууххх. Јос кад додју ови пријатељи из Нагорно Катабаха и Абхазије.

Name

Нострадамус

20.12.2019 21:11

Сад када пресједница додје у БЛ па казе како је Пољска признала независност Републике Српске а да ми то нисмо ни знала.Сви ови глупи Снсд-еови це да провјерују.

Name

Збуњен

20.12.2019 14:46

Из текста не видим каква конкретна сарадња је успосрављена осим да су фино посјелили и попили коју кафу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоја

20.12.2019 14:53

Ма каква пољска не знам сто се са њим и састајала , ко је русији непријатељ непријатељ је и нама

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

21.12.2019 17:39

Кад су Пољаци прије пар мјесеци славили дан ослобођења, славило се навелико и врло спектакуларно, и сви су ту били позвани и драги гости, чак и Њемачка, која их је урнисала - само ту не би Срба и Руса (који су узгред речено имали највећи број жртава)!

Name

Мика

20.12.2019 17:54

Будале. Трла баба лан.

ОДГОВОРИТЕ