"Podrška Poljske Srpskoj korisna i dragocjena"

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je danas na sastanku sa delegacijom poljskog Zapadno-pomorskog vojvodstva iz Ščećina da su dosadašnji odnosi Srpske i Poljske veoma dobri i da su intenzivirani u proteklom periodu, te da postoje brojni primjeri konkretne saradnje u različitim oblastima sa nekoliko poljskih vojvodstava.

Republika Srpska 20.12.2019 | 14:11
"Podrška Poljske Srpskoj korisna i dragocjena"

Cvijanovićeva je istakla da su evropske integracije strateško opredjeljenje institucija Republike Srpske, te da su za Srpsku iskustva i podrška Poljske i njenih regija na evropskom putu, dragocjena i korisna, saopšteno je iz kabineta predsjednika.

Cvijanovićeva je zahvalila članovima orkestra Muzičke škole iz Ščećina koji su prihvatili poziv da učestvuju u desetoj humanitarnoj akciji "S ljubavlju hrabrim srcima", što daje posebnu dimenziju u razvoju saradnje Srpske i Poljske.

Sagovornici su izrazili uvjerenje da će saradnja Republike Srpske i Zapadno-pomorskog vojvodstva u narednom periodu biti intenzivirana u različitim oblastima, posebno u oblastima kulture i turizma.

Sastanku je prisustvovao i direktor departmana za kulturu Zapadno-pomorskog vojvodstva Pšemislav Vraga, počasna konzul BiH u Poljskoj Julija Sjenkjevič i ambasador BiH u Poljskoj Koviljka Špirić.

(Nezavisne)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

KAD MOZAK ZABOLI

20.12.2019 14:10

STA KONKRETNO PREDSJEDNICE STA TO SRPSKA DOBI OD POLJSKE-POKRAJNE BLABLABLA. JEL TALE JEST KAPETANE

ODGOVORITE
Name

Vanjska politika

20.12.2019 16:04

Ma vidi ti. Od kad udjosmo u NATO imamo i vanjsku politiku. Auuuhhh. Jos kad dodju ovi prijatelji iz Nagorno Katabaha i Abhazije.

Name

Nostradamus

20.12.2019 21:11

Sad kada presjednica dodje u BL pa kaze kako je Poljska priznala nezavisnost Republike Srpske a da mi to nismo ni znala.Svi ovi glupi Snsd-eovi ce da provjeruju.

Name

Zbunjen

20.12.2019 14:46

Iz teksta ne vidim kakva konkretna saradnja je usposravljena osim da su fino posjelili i popili koju kafu.

ODGOVORITE
Name

Joja

20.12.2019 14:53

Ma kakva poljska ne znam sto se sa njim i sastajala , ko je rusiji neprijatelj neprijatelj je i nama

ODGOVORITE
Name

Re

21.12.2019 17:39

Kad su Poljaci prije par mjeseci slavili dan oslobođenja, slavilo se naveliko i vrlo spektakularno, i svi su tu bili pozvani i dragi gosti, čak i Njemačka, koja ih je urnisala - samo tu ne bi Srba i Rusa (koji su uzgred rečeno imali najveći broj žrtava)!

Name

Mika

20.12.2019 17:54

Budale. Trla baba lan.

ODGOVORITE