Откривено ко је особа која је пуцала у Москви

Руска полиција идентификовала је мушкарца који је пуцао код зграде Федералне службе безбједности, као 39-годишњег особењака и љубитеља оружја.

Свијет 20.12.2019 | 12:21
Откривено ко је особа која је пуцала у Москви

Јевгењи Мањуров из Подолска, који се налази на око 40 километара од Москве, убио је припадника Федералне службе безбједности и ранио још петоро, прије него што је убијен.

Полиција је претресла Мањуров стан у четвртак вече, који је дијелио са мајком, наводи Би-Би-Си.

Мањуров је био запослен у приватној агенцији за послове обезбјеђења са ког је отпуштен и никада није имао пријатеље који су га посјећивали.

Посједовао је извјесну количину пушака и учествовао је на такмичењима у стрељаштву. На такмичењу у новембру заузео је треће мјесто. Полиција је пронашла пет пушака у претресу стана уз велику количину муниције.

   

Мањурова мајка, која је задржана на испитивању, додала је како је чула сина како у неколико наврата прича на енглеском са "арапима", који су почели да зову када је изгубио посао. Мањуров је, према наводима свједока, узвикивао слогане типичне за Исламску државу када је отворио ватру испред ФСБ-а.

Готово у исто вријеме када је изведен напад испред ФСБ-а, Путин, бивши службеник КГБ-а, претходнице ФСБ-а, говорио је у Кремљу на концерту у част припадника те безбједносне агенције, на удаљености мањој од једног километра.

(Бета)

 

Коментари / 0

Оставите коментар