Седам бораца ИСИЛ-а вечерас депортовано у БиХ

Група држављана Босне и Херцеговине који су се налазили у камповима у Сирији, у складу са ранијим закључцима Предсједништва БиХ и Вијећа министара БиХ, стигли су у Босну и Херцеговину, речено је из Министарства безбједности БиХ.

Босна и Херцеговина 19.12.2019 | 20:48
Седам бораца ИСИЛ-а вечерас депортовано у БиХ

Шест жена и 12 дјеце, по доласку на Међународни аеродром Сарајево су прошли одговарајуће провјере од стране Граничне полиције БиХ, пружена им је неопходна помоћ, а након тога су транспортовани у прихватни центар због даљих прегледа и пружања медицинске помоћи.

Заједно са овом групом дошло је и седам мушкараца, који су ратовали на страни терористичких организација у Сирији и Ираку, а који су предати у даљу надлежност Тужилаштва БиХ. У припреми за повратак бх. држављана из Сирије посљедњих неколико мјесеци интензивно су сарађивале бројне надлежне институције, министарства, полицијске и сигурносне агенције из БиХ и међународни партнери.

Здравствене и социјалне службе у БиХ такође су дале допринос овој сарадњи.

Министарство безбједности БиХ изражава захвалност свим укљученим министарствима и агенцијама у БиХ, а посебно америчкој влади и Амбасади САД у Сарајеву за подршку и помоћ у провођењу ових активности.

Министарство безбједности БиХ ће у сарадњи са међународним партнерима наставити да прати ситуацију у камповима у Сирији, гдје се налази још извјестан број жена, дјеце и мушкараца из БиХ, наведено је из Министарства безбједности БиХ.

(Н1)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Qуqу

19.12.2019 21:14

Ђе је жандармерија..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Само СДС

19.12.2019 21:22

Неконтам толику пазњу кад се врацају а кад их је Бакир слао нико ниста!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xxxx

19.12.2019 23:06

Жандармерија је у Француској , а кад су одлазили на ратиста исто је била велика фама и медијска пазња.Уосталом врацају се у своју матицну дрзаву.Имамо ми вецих Исиловца комсија са крим досијеом који улазе у Босну и глуме МАНГЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

анте

20.12.2019 06:58

Само их вратити гдје су и били,послије онаквих изјава које су давали јавности против,свих народа су ооони теско нама каква нам је власт,иди тамо за кога се боорис и остани цуј депортује га знаци наградјен да га ранимо ми насим крухом, а они це да нам трују и убијају народе(без обзира на национаqлност) то код њих непали,, ај Бог раја

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ненад

20.12.2019 07:41

Анте .Милорад Додик их доцекује уз поздрав -Мерхаба Аскери'-