Sedam boraca ISIL-a večeras deportovano u BiH

Grupa državljana Bosne i Hercegovine koji su se nalazili u kampovima u Siriji, u skladu sa ranijim zaključcima Predsjedništva BiH i Vijeća ministara BiH, stigli su u Bosnu i Hercegovinu, rečeno je iz Ministarstva bezbjednosti BiH.

Bosna i Hercegovina 19.12.2019 | 20:48
Sedam boraca ISIL-a večeras deportovano u BiH

Šest žena i 12 djece, po dolasku na Međunarodni aerodrom Sarajevo su prošli odgovarajuće provjere od strane Granične policije BiH, pružena im je neophodna pomoć, a nakon toga su transportovani u prihvatni centar zbog daljih pregleda i pružanja medicinske pomoći.

Zajedno sa ovom grupom došlo je i sedam muškaraca, koji su ratovali na strani terorističkih organizacija u Siriji i Iraku, a koji su predati u dalju nadležnost Tužilaštva BiH. U pripremi za povratak bh. državljana iz Sirije posljednjih nekoliko mjeseci intenzivno su sarađivale brojne nadležne institucije, ministarstva, policijske i sigurnosne agencije iz BiH i međunarodni partneri.

Zdravstvene i socijalne službe u BiH takođe su dale doprinos ovoj saradnji.

Ministarstvo bezbjednosti BiH izražava zahvalnost svim uključenim ministarstvima i agencijama u BiH, a posebno američkoj vladi i Ambasadi SAD u Sarajevu za podršku i pomoć u provođenju ovih aktivnosti.

Ministarstvo bezbjednosti BiH će u saradnji sa međunarodnim partnerima nastaviti da prati situaciju u kampovima u Siriji, gdje se nalazi još izvjestan broj žena, djece i muškaraca iz BiH, navedeno je iz Ministarstva bezbjednosti BiH.

(N1)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Ququ

19.12.2019 21:14

Đe je žandarmerija..

ODGOVORITE
Name

Samo SDS

19.12.2019 21:22

Nekontam toliku paznju kad se vracaju a kad ih je Bakir slao niko nista!!!

ODGOVORITE
Name

Xxxx

19.12.2019 23:06

Žandarmerija je u Francuskoj , a kad su odlazili na ratista isto je bila velika fama i medijska paznja.Uostalom vracaju se u svoju maticnu drzavu.Imamo mi vecih Isilovca komsija sa krim dosijeom koji ulaze u Bosnu i glume MANGE

ODGOVORITE
Name

ante

20.12.2019 06:58

Samo ih vratiti gdje su i bili,poslije onakvih izjava koje su davali javnosti protiv,svih naroda su oooni tesko nama kakva nam je vlast,idi tamo za koga se booris i ostani cuj deportuje ga znaci nagradjen da ga ranimo mi nasim kruhom, a oni ce da nam truju i ubijaju narode(bez obzira na nacionaqlnost) to kod njih nepali,, aj Bog raja

ODGOVORITE
Name

Nenad

20.12.2019 07:41

Ante .Milorad Dodik ih docekuje uz pozdrav -Merhaba Askeri'-