Пердув: Нема одустајања од борбе за истину

Иако се члановима групе Правда за Давида суди због дешавања из децембра прошле године, притисак на њих се наставља тако што им се пишу прекршајне пријаве сваки пут кад дођу пред тужилаштво да подрже оне којима се суди.

Република Српска 19.12.2019 | 15:43
Пердув: Нема одустајања од борбе за истину

Посљедњи примјер службеног позива на саслушање у полицију добио је Озрен Пердув, један од најактивних чланова групе Правда за Давида. Овај пут га терете да је 15. новембра ове године прекршио члан 9. Закона о јавном окупљању када су се грађани окупили испред Окружног јавног тужилаштва поводом 600 дана окупљања.

Пердув је добио прекршајни налог и казну од 500 марака.  

„Прије тог позива сам пресретнут кад ми је полицајац пришао и уручио позив на шта сам ја остао запањен и нисам могао да вјерујем да ми полицајац уручује позив на улици. Ја сам им рекао да није нормално да ми на такав начин позив уручује. Ја сам прекршајни налог узео потписао да не прихватам одговорност предао на суд тако да ће то бити још једно у низу суђења“, каже Озрен Пердув, Правда за Давида.

Пердув каже да долазак грађана пред тужилаштво није јавно већ спонтано окупљање грађана да дају подршку онима којима се суди због дешавања из децембра прошле године. Истиче да без обзира на све, неће одустати од борбе за истину.

„Не постоји владавина права, овдје нису сви једнаки пред законом, овдје се убице и они који заташкавају злочине штите и уживају пуну слободу. Ми треба да се изборимо и да покушамо срушити ову полицијско репресивну државу јер ово једржава гдје владају институције појединаца а не институције онакве какве би требале бити у  једном демократском друштву 21 вијека“, истиче Пердув.

Аналитичари кажу да, онда кад је постало јасно да се убиство Давида Драгичевића заташкава, тад је постало видљиво да нестаје и слобода. Сви протести који су се дешавали прошле године измијенили су слику Бањалуке и бар на моменат вратили храброст грађанима да се боре за своја права.

С друге стране, протести су показали да надлежнима не одговара слобода мишљења.

"Бањалука је промијењена јер је након тог услиједио читав низ репресивних мјера од стране полиције који су гушили слободу окупљања и мишљења и изражавања и тај простор сузили показујући да нити желе нити имају разумијевања за захтјеве својих грађана“, сматра Тања Топић, политички аналитичар.

Иако протести групе Правда за Давида нису масовни као прије, нити се више окупљају на Тргу Крајине због забране, грађани не одустају од борбе да се сазна истина ко је убио Давида Драгичевића. Свакодневно се окупљају у близини храма Христа Спаситеља чиме желе поручити надлежнима да се не плаше никог и да њихова борба није узалудна.  

БН ТВ

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

XXЛ

19.12.2019 15:16

ДАЈ БОЖЕ.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Све се зна

19.12.2019 15:52

А ниста се не десава.па докле тако

Name

Ре

19.12.2019 17:25

Јебо вас онај ко вам придаје пазње

Name

Хана Берлин

19.12.2019 20:40

Подрска овом храбром и постеном цовјеку!

Name

Сиктер море

19.12.2019 15:33

Свака част за борбеност, истрајност и храброст, али бојим се да ћете на предстојећим изборима доживјети дебакл што ће угасити ваш формат и идеју. Дај Боже да се варам

ОДГОВОРИТЕ
Name

куку нама са нама

19.12.2019 17:32

Кад се мало боље замислиш...па ово је страшно-није битан Давид,нпр.,мада јесте итекако,АЛИ,људи зар нико не мисли да ћутањем одобрава ове да силу проводе још жешће и истрајније...зар нема ни један ум у српском роду,који има визију светог ратника,када му догори до ноката..зар нико није солидаран са оним који остају иза њега...чини ми се да би тај који се одлучио на то,кад би могао бирати,радије са собом"повео",још једног који је жртва режима,него да "поведе"једног од оних који све ово режирају.Слушасте ли синошњи монтиран интервју између оне двојице павелићеваца,на РТРС,бакоње и оног који помпезно најављује крај серијала за ову годину-серијала Телеринг,са г-дином Пуљићем!Кад човјек слуша бакоњу,дође му да зубима коље све који се дрзну на српство..међутм,управо је он тај који га гаси,а стока ...прежива и буљи у зид..и зато-јбг..сами смо криви.

Name

Ста

19.12.2019 16:08

се ово десава са нама,страсно ста раде напаценом народу? СРАМОТА!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мило

19.12.2019 16:12

Борба треба да буде непрестана,до конацне побједе над овим изопаценим системом.Истина и правда це побједити,само је питање времена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брзи

19.12.2019 17:47

Победа 2099. Латите се каквог паметног посла.

Name

Мрква

19.12.2019 17:35

700 стека цигарета и пар таблетица?? Ситне су то рибице. Ови главни су Додиковој буљи

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

19.12.2019 18:28

Тако је. Само напријед до правде и истине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бл

20.12.2019 11:55

ПРАВДА ЗА КРУНИЦА И ДАВИДА КО СУ НАЛОГОДАВЦИ ПИТАЊА СУ ИСТА ВЕЦ ГОДИНУ ЈЕДНОМ ЦЕ СЕ ВАЉДА ОБЈЕЛОДАНИТИ ЗАСТО ТАКО ПАМЕТНИ НАРОДНИ ЦЕСТИТИ ХУМАНИ ЉУДИ СУ УБИЈЕНИ КОМЕ СМЕТАЈУ

ОДГОВОРИТЕ