Борац побједом остао у врху

Рукометаши Борац М:тела побједом су отворили 14. коло првенства и остали су на првом позицији лиге Босне и Херцеговине.

Остали спортови 13.12.2019 | 22:13
Борац побједом остао у врху
Бањалучани су савладали Леотар 29:25, а меч је због заузетости дворана Борик и Кампус одигран у Челинцу. Дуел је имао и хуманитарни карактер јер се прикупљала помоћ за изградњу куће осмочланој породици Ђукић.

Након изједначеног старта, Борац је успио да дође до великих плус четири (9:5) средином првог дијела, али се Требињци ниједног момента нису предавали. Гости су пријетили стално и прилазили на два гола заостатка. У финишу првог дијела су имали напад да приђу на минус један. Бањалучани су се одбранили, а Стефан Миљковић је погодио за 16:13 и с тим резултатом се отишло на одмор.

У другом дијелу Борац је одржавао предност на три гол а онда је Бојан Љубишић имао двије одбране па су Бањалучани то крунисали на другој страни гдје су погодили и стекли пет голова вишка (23:18), којима су ријешили питање побједника меча.

Најефикаснији у побједничком тиму били су Стефан Миљковић са шест голова, док су Бојан Рађеновић и Гиљерме де Соуза имали по пет. Бојан Љубишић је на крају имао 12 одбрана.  У тиму Леотара Александар Миличевић је имао седам а Александар Милојевић пет голова.

У посљедњем колу јесење полусезоне Борац гостује код Босне у Високом, док Леотар на свом паркету дочекује Локомотиву.

(Независне)

Коментари / 0

Оставите коментар