Радници од управе Алуминија траже посао

Преостали радници Алуминија затражили су од Надзорнога одбора и Управе предузећа те од политичких структура да презентирају понуде за преузимање мостарске компаније.

Босна и Херцеговина 12.12.2019 | 11:38
Радници од управе Алуминија траже посао
"Нас више од 350 ових дана добиће отказе и не знамо хоћемо ли се икада вратити на радна мјеста у Алуминију. Ако постоји реална понуда да се већ током јануара вратимо на радна мјеста (понуда Абрахам групе), неко ће од одговорних морати образложити зашто таква понуда већ није прихваћена и што је препрека да се такав план реализује. Према нашим сазнањима понуда Абрахам групе, о којој ће Надзорни одбор одлучивати на сједници у понедјељак 16. децембра 2019., не садржи било какав захтјев за субвенцију или повлаштену цијену електричне енергије на што се позивају званичници Владе Федерације БиХ", наводи се у саопштењу за јавност радника Алуминија.

У саопштењу се додаје како покретање погона љеваонице не изискује веће количине електричне енергије те се од званичника компаније тражи одговор на питање постоји ли уопште икакав други план за Алуминиј, ако се одбије понуда израелско-кинеске групације.

"Лоше политике које су управљале творницом годинама нека подносе рачун правосудним тијелима. Они који блокирају наставак рада творнице из само њима познатих разлога, морати ће нама поднијети рачун. Ако након Нове године будемо у својим кућама, а не на радним мјестима, на која се по свему судећи можемо вратити брзо након најављених отказа, бићемо принуђени на све облике борбе за радничка права. Господо, дајте нам одговоре прије него што доведете ситуацију још једном до ескалације која је и више него могућа. Тренутни, али и бивши радници Алуминиј д.д. и наше обитељи, спремни су тражити истину на улицама уколико се не омогући наставак рада творнице", поручили су радници.

(Клиx)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Рале

12.12.2019 10:54

Радници гласали и изабрали политуку која им је најбоља и сад казу крива политика, није политика крива за пропаст вец они који су их бирали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

зна сее

12.12.2019 10:56

Па изволите господо из ХДЗа, имате виртуалну ЕП ХЗХБ и дајте алуминију струју испод тарифе, струју који Хрватска краде из Бушког језера тражите натраг по повлаштеној цијени из ваше лијепе...елем, све ово је продукт криминалне најлегитимније хрватске секте у народу од миља зване крадезе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоја

12.12.2019 11:01

добице одказе али их се доста неце вратити на своје радно мјесто доци це други ко буде имао стеле ... сва сам то просао , па ја нема гдје нисам радио и сваста дозивљавао на какву све ограму наилазио ...само су требали тузити ако има ко да му дугују коју плату

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

12.12.2019 11:15

Кога ти савјетујеш , па ти ниси могао наплатити у РАОП своја потраживања а гласаш за СНСД и оног великог човјека.

Name

@рере пејина унука

12.12.2019 11:27

Сви се окупите .у аутобусе и пут ЗагребаКад можете бирати ко че бити пресједник Хрватске онда тамо тражите повлаштену струју из Бушког Језера коју не плачају БИХ.Иначе влада Хрватске има 12% удјела у Алуминијуму.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сале

12.12.2019 12:20

Протјерали сте из алуминија све Србе и Бошњаке и од фирме направили легло криминала са ХДЗ на челу. Сад од Човића усташе тражите да вам помогне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВЕТЕРАН

12.12.2019 12:33

ПРАВАЦ КОД ВАСЕГ ЦОВИЦА.И ВИ РАДНИЦИ СУТАЛИ СТЕ ДОК СТЕ ПРИМАЛИ ВЕЛИКЕ ПЛАТЕ .САД СУ ВАМ КРИВИ.И ВИ СТЕ УЦЕСТВОВАЛИ У ПЉАЦКИ ЈЕР СВЕ СТЕ ЗНАЛИ.....ХАЈМО ОПЕТ ЗА ЦОВИЦА И КОЛИНДИЦУ ,ИСЕЛИЦЕ ВАС ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

12.12.2019 16:10

Отказе

ОДГОВОРИТЕ