Radnici od uprave Aluminija traže posao

Preostali radnici Aluminija zatražili su od Nadzornoga odbora i Uprave preduzeća te od političkih struktura da prezentiraju ponude za preuzimanje mostarske kompanije.

Bosna i Hercegovina 12.12.2019 | 11:38
Radnici od uprave Aluminija traže posao
"Nas više od 350 ovih dana dobiće otkaze i ne znamo hoćemo li se ikada vratiti na radna mjesta u Aluminiju. Ako postoji realna ponuda da se već tokom januara vratimo na radna mjesta (ponuda Abraham grupe), neko će od odgovornih morati obrazložiti zašto takva ponuda već nije prihvaćena i što je prepreka da se takav plan realizuje. Prema našim saznanjima ponuda Abraham grupe, o kojoj će Nadzorni odbor odlučivati na sjednici u ponedjeljak 16. decembra 2019., ne sadrži bilo kakav zahtjev za subvenciju ili povlaštenu cijenu električne energije na što se pozivaju zvaničnici Vlade Federacije BiH", navodi se u saopštenju za javnost radnika Aluminija.

U saopštenju se dodaje kako pokretanje pogona ljevaonice ne iziskuje veće količine električne energije te se od zvaničnika kompanije traži odgovor na pitanje postoji li uopšte ikakav drugi plan za Aluminij, ako se odbije ponuda izraelsko-kineske grupacije.

"Loše politike koje su upravljale tvornicom godinama neka podnose račun pravosudnim tijelima. Oni koji blokiraju nastavak rada tvornice iz samo njima poznatih razloga, morati će nama podnijeti račun. Ako nakon Nove godine budemo u svojim kućama, a ne na radnim mjestima, na koja se po svemu sudeći možemo vratiti brzo nakon najavljenih otkaza, bićemo prinuđeni na sve oblike borbe za radnička prava. Gospodo, dajte nam odgovore prije nego što dovedete situaciju još jednom do eskalacije koja je i više nego moguća. Trenutni, ali i bivši radnici Aluminij d.d. i naše obitelji, spremni su tražiti istinu na ulicama ukoliko se ne omogući nastavak rada tvornice", poručili su radnici.

(Klix)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Rale

12.12.2019 10:54

Radnici glasali i izabrali polituku koja im je najbolja i sad kazu kriva politika, nije politika kriva za propast vec oni koji su ih birali.

ODGOVORITE
Name

zna see

12.12.2019 10:56

Pa izvolite gospodo iz HDZa, imate virtualnu EP HZHB i dajte aluminiju struju ispod tarife, struju koji Hrvatska krade iz Buškog jezera tražite natrag po povlaštenoj cijeni iz vaše lijepe...elem, sve ovo je produkt kriminalne najlegitimnije hrvatske sekte u narodu od milja zvane kradeze.

ODGOVORITE
Name

Joja

12.12.2019 11:01

dobice odkaze ali ih se dosta nece vratiti na svoje radno mjesto doci ce drugi ko bude imao stele ... sva sam to prosao , pa ja nema gdje nisam radio i svasta dozivljavao na kakvu sve ogramu nailazio ...samo su trebali tuziti ako ima ko da mu duguju koju platu

ODGOVORITE
Name

Ре

12.12.2019 11:15

Кога ти савјетујеш , па ти ниси могао наплатити у РАОП своја потраживања а гласаш за СНСД и оног великог човјека.

Name

@rere pejina unuka

12.12.2019 11:27

Svi se okupite .u autobuse i put ZagrebaKad možete birati ko če biti presjednik Hrvatske onda tamo tražite povlaštenu struju iz Buškog Jezera koju ne plačaju BIH.Inače vlada Hrvatske ima 12% udjela u Aluminijumu.

ODGOVORITE
Name

Sale

12.12.2019 12:20

Protjerali ste iz aluminija sve Srbe i Bošnjake i od firme napravili leglo kriminala sa HDZ na čelu. Sad od Čovića ustaše tražite da vam pomogne.

ODGOVORITE
Name

VETERAN

12.12.2019 12:33

PRAVAC KOD VASEG COVICA.I VI RADNICI SUTALI STE DOK STE PRIMALI VELIKE PLATE .SAD SU VAM KRIVI.I VI STE UCESTVOVALI U PLJACKI JER SVE STE ZNALI.....HAJMO OPET ZA COVICA I KOLINDICU ,ISELICE VAS ..

ODGOVORITE
Name

re

12.12.2019 16:10

Otkaze

ODGOVORITE