Мица Трофртаљка: Пјевала за Тита, пуцала у кафани

Када се спомене име Мице Трофртаљке многима одмах у сјећање навиру двосмислени, врцави хитови као што су “Даворике дајке”, “И лабави уме да забави”, “Предем вуну и кучину”, “Држ’ се, ћерко, чврстог курса”, “Рђавоме купцу и длаке сметају” и многи други. Ипак, мало ко зна пјевачицину животну причу.

Забава 10.12.2019 | 09:46
Мица Трофртаљка: Пјевала за Тита, пуцала у кафани
Мицино дјетињство је било веома тешко будући да је без мајке остала када је имала свега пет година.

Њен отац се убрзо поново оженио и добио двоје дјеце, које је углавном Мица чувала. Током одрастања присуствовала је мноштву свађа и физичких обрачуна између оца и маћехе.

Остојићева се удала када је имала само 17 година, и то за човјека ког је видјела три пута у животу прије тога. Ипак, у каснијим интервјуима је открила да јој је он, како преноси Курир, био највећа подршка у животу.

Мица је петком продавала пољопривредне производе, да би се затим упутила у кафану, гдје је, због ношења мини-сукње, добила надимак “Трофртаљка”.

Новац је, како је сама истакла, “носила кући у џаковима”, а највећу част у каријери је доживјела када је пјевала пред предсједником Титом и његовом супругом Јованком Броз. Десило се и да је пуцала на публику. 

– Један момак је био непристојан и ја сам га питала: “Знаш ли коме си рекао то?”. Он каже: “Теби!”, а ја: “Да си одмах изашао из кафане јер те иначе нема, убијем те за минут!”. Он није хтио да изађе, а ја узела пиштољчић из торбе и рекла: “Излази да те моје очи више не виде!”. Изашао је, па се вратио, а ја два метка у брдо горе, пуцам. Сви побјегоше из кафане – присјетила се Трофртаљка за 24сата.хр.

Мица данас има 76 година, а пјевањем се више не бави јер се “на вријеме обезбиједила за старост”.

– Угојила сам се, али сад сам супер. Смршала сам, па сад живим здраво и квалитетно. Имам врт, па радим кад год хоћу и шта хоћу. Довољно сам зарадила у животу да сад могу лијепо да живим – испричала је пјевачица, уз напомену да су проблеми са дијабетесом сада иза ње.

(Пулс.рс)

Коментари / 0

Оставите коментар