Mica Trofrtaljka: Pjevala za Tita, pucala u kafani

Kada se spomene ime Mice Trofrtaljke mnogima odmah u sjećanje naviru dvosmisleni, vrcavi hitovi kao što su “Davorike dajke”, “I labavi ume da zabavi”, “Predem vunu i kučinu”, “Drž’ se, ćerko, čvrstog kursa”, “Rđavome kupcu i dlake smetaju” i mnogi drugi. Ipak, malo ko zna pjevačicinu životnu priču.

Zabava 10.12.2019 | 09:46
Mica Trofrtaljka: Pjevala za Tita, pucala u kafani
Micino djetinjstvo je bilo veoma teško budući da je bez majke ostala kada je imala svega pet godina.

Njen otac se ubrzo ponovo oženio i dobio dvoje djece, koje je uglavnom Mica čuvala. Tokom odrastanja prisustvovala je mnoštvu svađa i fizičkih obračuna između oca i maćehe.

Ostojićeva se udala kada je imala samo 17 godina, i to za čovjeka kog je vidjela tri puta u životu prije toga. Ipak, u kasnijim intervjuima je otkrila da joj je on, kako prenosi Kurir, bio najveća podrška u životu.

Mica je petkom prodavala poljoprivredne proizvode, da bi se zatim uputila u kafanu, gdje je, zbog nošenja mini-suknje, dobila nadimak “Trofrtaljka”.

Novac je, kako je sama istakla, “nosila kući u džakovima”, a najveću čast u karijeri je doživjela kada je pjevala pred predsjednikom Titom i njegovom suprugom Jovankom Broz. Desilo se i da je pucala na publiku. 

– Jedan momak je bio nepristojan i ja sam ga pitala: “Znaš li kome si rekao to?”. On kaže: “Tebi!”, a ja: “Da si odmah izašao iz kafane jer te inače nema, ubijem te za minut!”. On nije htio da izađe, a ja uzela pištoljčić iz torbe i rekla: “Izlazi da te moje oči više ne vide!”. Izašao je, pa se vratio, a ja dva metka u brdo gore, pucam. Svi pobjegoše iz kafane – prisjetila se Trofrtaljka za 24sata.hr.

Mica danas ima 76 godina, a pjevanjem se više ne bavi jer se “na vrijeme obezbijedila za starost”.

– Ugojila sam se, ali sad sam super. Smršala sam, pa sad živim zdravo i kvalitetno. Imam vrt, pa radim kad god hoću i šta hoću. Dovoljno sam zaradila u životu da sad mogu lijepo da živim – ispričala je pjevačica, uz napomenu da su problemi sa dijabetesom sada iza nje.

(Puls.rs)

Komentari / 0

Ostavite komentar